Antena Meniu Search
x

Sondaj Avangarde: PSD, pe primul loc la europarlamentare, urmat de PNL și AUR. Partidul lui Șoșoacă, 5%. DOCUMENT

Alegeri europarlamentare 2024. Un sondaj Avangarde făcut la comanda PSD arată că dacă săptămâna viitoare ar fi alegeri la europarlamentare, PSD ar fi votat de 31% dintre cei chestionați, în timp ce PNL are 21% de procente și este urmat la mică distanță de AUR, cu 19%. De asemenea, cei mai mulți dintre români vor ca România să se îndrepte la CJUE împotriva Austriei în dosarul Schengen. Rezultatele Sondajului Avangarde pot fi consultate pe larg la finalul articolului!

de Redactia Observator

la 04.10.2023, 10:50

Sondaj Avangarde: PSD, pe primul loc la europarlamentare, urmat de PNL și AUR. Partidul lui Șoșoacă, 5%
Parlamentul European Bruxelles - Profimedia

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, PSD ar obține 31%, PNL 21, iar AUR 19%. USR ar primi 13% din voturi, SOS Șoșoacă și UDMR câte 5%, PMP 3%, iar ProRomânia și Forța Dreptei câte 1%.

Ce ar trebui să facă România în privința aderării la spațiul Schengen

Potrivit sondajului, 54% dintre repondenți sunt de acord ca premierul Marcel Ciolacu să demareze procedurile pentru ca România să se îndrepte împotriva Austriei la Curtea Europeană de Justiție pentru refuzul de a accepta România în Spațiul Shengen. 26% se opun.

La întrebarea "Din punctul dumneavoastră de vedere care ar trebui să fie, mai degrabă, răspunsul României în cazul Austriei?", 28% au răspuns "Boicotarea de către Stat a tuturor companiilor austricere care iși desfășoară activitatea în RO (OMV, Raifaissen etc)" iar 27% au răspuns "Să se îndrepte împotriva Austriei la Curtea Europeană de Justiție" în timp ce 13% au ales "Să folosească dreptul de VETO și să blocheze deciziile UE".

Totodată, 57% dintre români ar fi de acord ca din 2025 România să realizeze o reforma administrativ-teritorială chiar dacă acest lucru ar duce la dispariția unor localități. De asemenea, potrivit sondajului, peste 55% dintre români sunt de părere că taxarea preferențială a sectoarelor construcții și IT nu ar trebui să fie menținută.

Sondajul Avangarde a fost efectuat la comanda PSD în perioada 20-28 septembrie 2023, pe un eșantion de 994 subiecți, prin metoda CATI. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3%.

Documente: sondaj-avangarde.pdf

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Sondaj Avangarde: PSD, pe primul loc la europarlamentare, urmat de PNL și AUR. Partidul lui Șoșoacă, 5%. DOCUMENT