Antena Meniu Search
x

Sorin Grindeanu va fi vicepremier în Guvernul Ciucă

Sorin Grindeanu va fi numit vicepremier în Guvernul Ciucă. El a câştigat bătălia în faţa Gabrielei Firea.

de Redactia Observator

la 23.11.2021, 17:52

Sorin Grindeanu este vicepremier în Guvernul Ciucă - surse - Hepta/Mediafax/Emanuel_Titus_iliesi

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a anunţat decizia oficială a PSD referitoare la vicepremierul Sorin Grindeanu şi a explicat că nu s-a luat o decizie cu privire la secretarul general al Guvernului.

”PSD a discutat şi decis asupra vicepremierului. Acesta va fi domnul Sorin Grindeanu şi care va ocupa şi funcţia de ministru al Transporturilor”, a anunţat Radu Oprea, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al Partidului Social Democrat.  

Oprea a precizat că nu s-a discutat despre secretarul general al Guvernului, unde era vehiculat numele lui Marian Neacşu. ”Nu s-a luat astăzi decizie în acest sens. Va urma. Nu s-a discutat în şedinţa aceasta despre funcţia de secretar general al Guvernului sau cine va ocupa acest post (...) În momentul când vom avea o decizie în Consiliul Naţional, o vom anunţa”, a mai afirmat Radu Oprea.  

Radu Oprea a precizat că ”joi va fi Guvern cu certitudine”.  ”La ora 18.00 va fi depus Programul de guvernare. Vom avea la 18.30 BPR pentru stabilirea calendarului. Mâine, începând cu ora 10.00, vor fi audieri până seara şi sigur ca fi şi o şedinţă solemnă în Parlament. Joi vom avea Guvern”, a mai anunţat Radu Oprea.  

Pe acelaşi subiect

Ştire iniţială: Sorin Grindeanu a fost desemnat de PSD, în şedinţa Consiliului Naţional, pentru a deţine funcţia de vicepremier în Cabinetul Ciucă, au declarat surse din PSD pentru News.ro.

Acesta va fi şi ministrul Transporturilor. În partid a existat un conflict, în condiţiile în care Paul Stănescu a dorit să o impună pe Gabriela Firea pe aceatsă poziţie, însă Marcel Ciolacu l-a preferat pe Grindeanu.

Marcel Ciolacu: Vicepremier va fi un ministru din listă

În cursul zilei de luni, Marcel Ciolacu anunţa că se va sfătui cu colegii săi pentru portofoliu de vicepremier şi ca va fi un ministru din listă. "Până acum au fost ocupate de preşedintii de partide fără portofoliu. Mi-am permis să cer colegilor mei acest vot. Azi mă sfatuiesc cu colegii mei. Cu certitudine ca fi un vicepremier cu portofoliu. Vicepremier o să fie un ministru din listă", spunea preşedintele PSD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă este teamă să cumpăraţi conserve din magazine?
Observator » Stiri politice » Sorin Grindeanu va fi vicepremier în Guvernul Ciucă