Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Subvenţiile primite de PNL, în slujba lui Nicolae Ciucă. Ironii între liderii alianței, după ce s-au cheltuit 2.000.000 de euro pe promovarea cărții fostului premier

Peste două milioane de euro din bani publici a cheltuit PNL pentru panourile răspândite în toată țara care promovează cartea şefului de partid și candidat la prezidențiale Nicolae Ciucă. Carte care încă nu e lansată. Și până la sfârșitul anului în contract vor mai fi cheltuite încă 2 milioane de euro. Premierul Ciolacu l-a ironizat pe Ciucă, spunând că la banii ăștia volumul va fi un bestseller.  

de Redactia Observator

la 08.08.2024 , 21:17

510.000 de euro pe lună pentru 400 de panouri stradale. Plus 450.000 de euro pentru montarea afișelor în toată țara. În total, PNL a cheltuit peste două milioane de euro în trei luni pentru a promova cartea lui Nicolae Ciucă - "Un ostaş în slujba tării". E vorba despre bani publici din subventia pe care PNL o încasează lunar de la stat. Datele au fost obținute de jurnaliştii de la Snoop.ro.

Șeful PSD a ironizat campania liberalilor

"O să fie un bestseller, sunt ferm convins. Mai ales că ținem cont de ce promovare a avut", a declarat Marcel Ciolacu.

Vezi și

Replica lui Nicolae Ciucă a fost una acidă. "Îi recomand lui Marcel Ciolacu să citească și el cartea, poate avea multe de învățat. Promit să îi trimit un exemplar, cadou. Sper că va fi un bestseller, pentru că toate încasările vor merge către inițiative caritabile", a scris şeful Senatului pe pagina sa de socializare.

Pe acelaşi subiect

Liderii PNL au sărit imediat în apărarea generalului Nicolae Ciucă

"După mult timp, de la Cățeluș cu părul creț și Capra cu trei iezi, unii vor mai ține, în sfârșit, mâna pe o carte", a fost replica lui Rareş Bogdan. 

Alti lideri cu greutate au fugit de întrebările jurnaliștilor. Între timp, şeful PNL îsi promovează cartea pe site-ul nicolaeciucă.ro.

"De când mă ştiu, mi-a plăcut să pescuiesc. Cumva, calmul apei îmi aducea şi mie o linişte aparte. Aşa am învăţat că lucrurile bune în viaţă se obţin cu răbdare şi determinare", este unul dintre pasajele din cartea lui Nicolae Ciucă.

Explicațiile PNL, în plină dezbatere privind cartea lui Nicolae Ciucă

În plin scandal, PNL a încercat o explicaţie - toate partidele folosesc bani din subvenţia publică pentru propagandă. 

"George Simion, preşedintele AUR - îşi promovează, în acelaşi mod, un plan electoral prezentat în afara perioadei legale. Dintre formaţiunile politice, PSD a cheltuit cele mai mari sume pentru promovare", a fost poziţia PNL. 

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că subvenția pentru partidele politice a depăsit 26 de milioane euro în primele 6 luni. Suma prevăzută pentru tot anul trece de 62 de milioane de euro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri politice » Subvenţiile primite de PNL, în slujba lui Nicolae Ciucă. Ironii între liderii alianței, după ce s-au cheltuit 2.000.000 de euro pe promovarea cărții fostului premier