Antena Meniu Search
x

Video Surse Observator: Planul pus la cale pentru a rezolva criza politică. Florin Cîțu rămâne premier până câștigă șefia PNL, iar apoi pleacă din Guvern

Pe scena politica se joaca o scenetă cu spectator întreaga ţară. După ce aseară şi-au prezentat demisiile în prime time, azi miniştrii USR-PLUS le-au şi dus la Guvern. Iar în Parlament a fost convocată pentru a patra oară şedinţa Biroului Naţional în care trebuia stabilit calendarul pentru moţiunea de cenzură iniţiată de USR şi AUR. Fără succes. Toţi parlamentarii PSD şi PNL, cu excepţia lui Ludovic Orban, au lipsit. 

de Redactia Observator

la 07.09.2021, 20:18

Vezi și

Dan Barna, fost vicepremier: Mâine dimineaţă, la prima oră, premierul va avea demisiile noastre pe birou.

Prima oră a fost 8.55, când Claudiu Năsui, Cătălin Drulă, Ioana Mihăilă, Cristian Ghinea şi Ciprian Teleman, în frunte cu vicepremierul Dan Barna, au ajuns la Guvern cu demisiile. Drumul pe hol, aşteptarea în faţa secretarei, totul a fost imortalizat şi împrăştiat pe Facebook. USR iese cu spectacol de pe scena guvernării. 

Apoi fiecare dintre miniştri s-a lăudat cu ce a făcut. Cap de listă, Ioana Mihăilă, care a apucat să conducă Ministerul Sănătăţii aproape patru luni. În drum spre ieşire, a anunţat că Sănătatea nu mai are bani. 

Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății: Rectificarea bugetară a fost tergiversată, este lucrul care ne-a adus la fundul sacului. 

Pe acelaşi subiect

Foștii miniștri USR-PLUS s-au lăudat cu activitatea la Guvern

Şi, dacă nu i-a lăudat şeful lor, s-au lăudat singuri. Mihăilă spune că a gestionat eficient pandemia şi a crescut accesul la serviciile medicale de bază. Cătălin Drulă a ieşit la înaintare cu investiţiile din fonduri europene, respectiv 3,7 miliarde de lei. Dar n-a pierdut ocazia să folosească expresia consacrată deja. 

Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor: Da, Florine. S-a terminat. Plec din cauza unui premier iresponsabil și incapabil să înțeleagă ce înseamnă conducerea unui guvern. 

Inclusiv Claudiu Năsui spune că şi-a îndeplinit principalul obiectiv la ministerul Economiei: a făcut publice toate contractele cu statul. 

Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei: Este o zi în care, pentru prima dată în 31 de ani de istorie a României, un partid politic spune clar, ferm și răspicat nu hoției.

În timp ce miniştrii USR PLUS băteau cu pumnul în masă, premierul urmărea cu atenţie şi îngrijorare. 

Reporter: Puteți să ne spuneţi când veți lua act de demisiile miniștrilor USR și când veți numi miniștrii interimari?

Florin Cîţu, premierul României: Dați-mi voie întâi să analizez situația și o să vin apoi cu un răspuns. 

Haos în politica românească. Toată lumea atacă pe toată lumea

Are la dispoziţie 15 zile să ia act de demisiile miniştrilor. Apoi, în 45 de zile, trebuie să vină în Parlament cu o structură nouă a Guvernului pentru care să ceară vot. Iar toată ziua au zburat săgeţi de peste tot. 

Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt USR-PLUS: Florin Cîţu se agață cu dinții și cu ghearele de scaunul de la Palatul Victoria.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD: Această imagine de azi este cea mai grăitoare dovadă a unui circ ordinar marca USR-PLUS, în care au cooptat și AUR. 

Potrivit informaţiilor Observator, Florin Cîţu ar putea fi schimbat din fruntea guvernului doar după ce câştigă şefia PNL. Asta se va decide abia după congresul de pe 25 septembrie. Iar dacă politicienii nu ştiu cum să se mai faulteze, preşedintele e convins că totul va fi bine. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică și guvernarea pentru România și pentru români va continua.  

De la preşedintele Iohannis aştepta şi conducerea USR-PLUS o soluţie, însă nu a primit-o

Dan Barna, vicepremier demisionar: S-a dovedit a fi o întâlnire formală, o întâlnire benignă.

Iar la Parlament a avut loc a patra şedinţă de conducere, eşuată. Nici azi nu au reuşit să decidă calendarul moţiunii iniţiate de USR-PLUS şi partidul AUR. Parlamentarii PSD şi PNL nu au fost prezenţi. 

George Simion, AUR: Cristian Buican, PNL, absent. Daniel Suciu, PSD, absent. Și uitați că ei aveau aici cafeluță, sendvișul - aveau asigurat totul. Din banii voștri. 

Cu excepţia lui Ludovic Orban care a trimis moţiunea de cenzură la Guvern. În paralel, pentru cele 5 portofolii deţinute de USR au apărut deja nume noi. Attila Cseke vine interimar la Sănătate, Dan Vîlceanu la Transporturi. Portofoliul de la cercetare ar putea reveni ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, iar Virgil Popescu, interimar la ministerul Economiei. Premierul şi-a rezervat şi el un portofoliu: cel de la ministerul fondurilor europene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Surse Observator: Planul pus la cale pentru a rezolva criza politică. Florin Cîțu rămâne premier până câștigă șefia PNL, iar apoi pleacă din Guvern