Antena Meniu Search
x

Surse: PSD va cere funcţia de premier la negocierile cu PNL. "PSD îşi asumă să intre la guvernare"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că se bucură de faptul că Sorin Grindeanu a reşit să strângă o majoritate în Parlament pentru a fi votat în Biroul Permanent preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor. USR, în schimb, acuză formarea unei noi majorităţi, PSD-UDMR-AUR.

de Redactia Observator

la 02.11.2021, 10:45

Surse: PSD va cere funcţia de premier la negocierile cu PNL. "Toate scenariile rămân deschise"
Marcel Ciolacu - Inquam Photos / George Călin

”Mă bucur că domnul Grindeanu a reuşit să creeze o majoritate în Parlament, să fie preşedinte interimar”, a spus Marcel Ciolacu, la sediul partidului. Potrivit unor surse Observator, PSD va cere funcţia de premier la negocierile cu PNL. 

"Nu este prima oară când am spus că PSD îşi asumă şi în această criză să intre la guvernare. Vom vedea înspre ce direcţie duc lucrurile. (...) Am constatat că, după încă zece zile de criză, anumiţi lideri politici au spus clar că nu poate să treacă prin Parlament un guvern minoritar, lucru pe care noi îl spunem de la începutul crizei, că indiferent dacă este un guvern USR, PNL, PSD, România nu are nevoie în acest moment de un guvern minoritar", a afirmat Ciolacu, la sediul PSD.

Întrebat care sunt condiţiile social-democraţilor pentru a intra la guvernare, Ciolacu a răspuns: "Toate scenariile rămân deschise în continuare şi cred cu tărie că întoarcerea la popor este cea mai corectă. Nu avem condiţii, nu am discutat. Vorbesc cu toată lumea la telefon, nu am nicio reţinere indiferent din ce zonă politică vin aceste telefoane".

USR acuză formarea unei noi majorităţi: PSD-UDMR-AUR

Pe acelaşi subiect

Deputatul USRAndrei Lupu a scris, pe Facebook, că astăzi a expirat mandatul lui Florin Roman ca preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, fiind necesară votarea unui nou preşedinte interimar în Biroul Permanent. "Şi surpriză: o nouă majoritate în Camera Deputaţilor. PSD, UDMR şi AUR l-au votat pe... Sorin Grindeanu. Majoritate. În caz că îi era cuiva dor de el. P. S.: PNL s-a abţinut de la vot, doar USR s-a opus. Concluziile le trage fiecare”, a comentat reprezentantul USR.

Sorin Grindeanu a fost votat, marţi, în Biroul Permanent, preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, cu voturile PSD, UDMR, minorităţi şi AUR. PNL s-a abţinut la vot. 

Depunerea mandatului de premier desemnat de către Nicolae Ciucă, înregistrată la Parlament

"Vă aduc la cunoştinţă că, la data de 1 noiembrie 2021, am depus mandatul încredinţat prin decretul nr. 1064 din 21.10.2021, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului României asupra listei şi programului Guvernului, decret publicat în Monitorul Oficial, partea I, nr. 1008 din 21.10.2021", se arată în documentul transmis de Nicolae Ciucă preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, Florin Roman.

De asemenea, Nicolae Ciucă informează că scrisoarea a fost transmisă şi preşedintelui Klaus Iohannis. Biroul Executiv al PNL a decis, luni seara, depunerea mandatului de premier desemnat de către Nicolae Ciucă şi flexibilizarea negocierilor cu toate forţele politice democratice din Parlament. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă este teamă să cumpăraţi conserve din magazine?
Observator » Stiri politice » Surse: PSD va cere funcţia de premier la negocierile cu PNL. "PSD îşi asumă să intre la guvernare"