Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă, din Teleorman, propunerea PSD pentru funcţia de premier!

Surse politice susţin că varianta de premier a PSD, după demisia lui Mihai TUdose, este Viorica Dăncilă, europarlamentar.

Viorica Dăncilă, din Teleorman, este propunerea PSD pentru funcţia de premier

Varianta de premier a PSD, după demisia lui Mihai Tudose, este Viorica Dăncilă, europarlamentar.

Numele europarlamentarului Viorica Dăncilă a fost înaintat pentru funcţia de Premier în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, reunit a doua oară, după ce, la prima şedinţă, a decis retragerea sprijinului politic al lui Mihai Tudose.

La şedinţa PSD, au fost iniţial două propuneri de femei-premier, Ecaterina Andronescu şi Viorica Dăncilă. De asemenea, Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a fost nominalizat.

Însă Ecaterina Andronescu şi Fifor au refuzat. Viorica Dăncilă a fost votată în unanimitate de membrii Comitetului Executiv.

”M-am bucurat mult că e o femeie. Este o persoană care are tot sprijinul PSD, cu care eu am lucrat extraordinar de bine şi sunt convinsă că e o alegere foarte bună”, a spus Olguţa Vasilescu.

"Sper să aducă o stabilitate mai mare. Ştiu că persoana care a fost numită e responsabilă", a declarat, după şedinţă, Dumitru Buzatu, de la PSD Vaslui.

Cine este Viorica Dăncilă

Vasilica Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roșiorii de Vede din județul Teleorman și este membră a PSD din 1996. 

În 2009, Viorica Dăncilă a fost aleasă pe listele PSD pentru un prim mandat de deputat în cadrul Parlamentului European. În 2014, Viorica Dănicilă a fost aleasă pentru un nou mandat de europarlamentar, pe listele PSD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Viorica Dăncilă, din Teleorman, propunerea PSD pentru funcţia de premier!