Antena Meniu Search
x

Eugen Teodorovici se întâlneşte joi cu președintele pe tema rectificării bugetare: "Dacă Iohannis declară altceva, atunci minte"

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat într- o conferinţă de presă că va avea o întâlnire joi cu preşedintele Iohannis, pentru a relua discuţiile pe teme rectificării bugetare.

Eugen Teodorovici se va întâlni mâine la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis, pentru a relua discuţiile pe tema rectificării bugetare - Hepta

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat într- o conferinţă de presă că va avea o întâlnire joi cu preşedintele Iohannis, pentru a relua discuţiile pe teme rectificării bugetare.

"Delegaţia de mâine la Cotroceni va fi formată din ministrul de Finanţe şi ministrul de Justiţie. Bugetele structurilor care fac parte din CSAT au rămas cele pe care le ştiţi. Toate aceste entităţi au o rectificare negativă. Nu există niciun impediment că fiecare structură în parte să îşi ducă treaba la final. Un management corect şi modern spune că nu ai de ce legal, să ţii banii într o zonă în care nu se cheltuie.

Sunt 3 decizii ale CCR care fundamentează că un aviz este obligatoriu de solicitat, dar nu trebuie aşteptat. Se spune clar în cele 3 decizii că împiedicarea unui aviz constituie o înţelegere greşită a rolului său", a precizat Teodorovici. 

Întrebat dacă se aşteaptă la o cale de atac din partea preşedintelui Iohannis, ministrul Teodorovici spune că nu există argumente legale ca cineva să atace măsurile rectificării bugetare propuse.

Pe acelaşi subiect

"Cu toţii ne aşteptăm ca tot ce iese din Parlament să fie atacat. Nu cred că există argumente ca cineva să mai atace astfel de prerogative. Când va fi adoptată rectificarea bugetară, ţine de procedura parlamentară.

Mâine la Cotroceni vom prezenta răspunul la întrebările pe care Iohannis le are. Le putea afla şi ieri. Din păcate, invoccarea unei prevederi care nu există în lege a dus la amânarea şedinţei CSAT

Nu există temei legal pentru anularea actualei rectificări. Am avut o solicitare de aviz. Singura cale de a ieşi din CSAT era un aviz, favorabil sau nu. Anularea nu este prevăzută în lege", a conchis ministrul de Finanţe.

Amintim că preşedintele Iohannis a suspendat marţi şedinţa CSAT, nemulţumit de răspunsurile primite pe tema micşorării bugetelor pentru serviciile secrete şi pentru Administraţia Prezidenţială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Eugen Teodorovici se întâlneşte joi cu președintele pe tema rectificării bugetare: "Dacă Iohannis declară altceva, atunci minte"