Antena Meniu Search
x

Video Traian Băsescu a eliberat vila de protocol, după ce şi-a găsit un "apartament exotic" în Bucureşti

Traian Băsescu eliberează vila de protocol în care a locuit în ultimii ani. Fostul lider de stat ar fi trebuit să elibereze locuinţa de protocol până miercuri, 1 iunie, potrivit unui comunicat al RA-APPS. Este unul dintre privilegiile de care nu se mai bucură, după ce Instanța Supremă a decis că fostul preşedinte a fost colaborator al Securității. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 03.06.2022, 20:39

Vezi și

Încă de dimineaţă, cele două dube ale firmei de mutări angajate de Traian Băsescu au ajuns la vila de protocol. S-au îndreptat mai apoi către noul apartament din cartierul Bucureştii Noi.

Un apartament pe care, în faţa jurnaliştilor, fostul preşedinte l-a caracterizat ca fiind exotic. 

"Mă mut şi azi, şi mâine şi poimâine. Eu sper luni să fiu cu toate lucrurile mutate", a declarat Traian Băsescu.

Încă de miercuri Traian Băsescu trebuia să elibereze vila de protocol, după ce în luna martie a fost declarat de Înalta Curte colaborator al Securităţii şi a fost somat să părăsească vila respectivă.

Pe acelaşi subiect

Traian Băsescu, somat să elibereze vila de protocol

Fostul președinte Traian Băsescu putea fi evacuat din vila de protocol și s-a cerut ajutorul unui executor judecătoresc. RA-APPS a anunțat miercuri că Băsescu nu a respectat termenul legal pentru eliberarea imobilului. Procesul ar fi durat însă aproximativ 3 luni, până când s-ar fi ajuns la o evacuare forţată, a explicat fostul şef al statului.

Acesta a spus însă că a încercat să se mute, pe cât posibil, în termenul legal, doar că e dificil să mute totul deodată.

"Este o situaţie normală, n-aş intra în detalii. Cert este că astăzi  i-am chemat să facă inventarul, pentru că acolo este un inventar de predat. Se termină azi”, a spus fostul preşedinte, arătând că cealaltă locuinţă este gata să primească mobilier. 

Întrebat despre faptul că RA-APPS insistă să se mute din vilă, Traian Băsescu a spus că nu insistă: ”RA-APPS a fost cea mai decentă instituţie, a lucrat cu legea, n-a lucrat cu somaţii, n-a lucrat cu notificări, deci a fost cea mai decentă instituţie dintre toate instituţiile statului”.

Despre noul apartament, fostul preşedinte a afirmat că este ”foarte bine”. ”Credeţi-mă că nu am niciun regret personal după locuinţa statului, mi-am cumpărat un apartament foarte frumos, aşa că nu stau în mila statului român. Maria e oricum mulţumită oricum, atât timp cât suntem împreună”, a mai spus el.

La sfârşitul lunii martie, fostul preşedinte declara că îşi doreşte să cumpere un apartament de trei camere, ţinând cont de costurile cu întreţinerea, şi că şi-ar dori ca apartamentul să nu fie izolat de lume. „Să nu fie izolat de lume, că suntem oameni de 70 de ani, să avem magazine în apropiere, o piaţă, o stație de metrou”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu își vrea privilegiile înapoi şi dă în judecată SPP

Fostul președinte Traian Băsescu își vrea privilegiile înapoi și cere acest lucru în instanță, unde a deschis un proces împotriva Serviciului de Protecție și Pază (SPP). Părțile sunt chemate joi în fața magistraților Curții de Apel București. Traian Băsescu are calitatea de reclamant în procesul de la Curtea de Apel București, iar SPP este pârât. 

Fostul președinte cere instanței de contencios administrativ şi fiscal suspendarea executării actului administrativ nr. 1029/28.03.2022. Dosarul a fost înregistrat în 28 aprilie, la o lună după ce fostul președinte al României a rămas fără privilegiile pe care le-a avut ca șef al statului, ca urmare a deciziei definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție care a stabilit că Traian Băsescu a fost colaborator al fostei securități.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Traian Băsescu a eliberat vila de protocol, după ce şi-a găsit un "apartament exotic" în Bucureşti