Antena Meniu Search
x

Un deputat şi-a anunţat demisia din AUR şi spune că a fost ameninţat că va fi călcat cu maşina

Dănuţ Aelenei a demisionat din grupul parlamentar AUR şi spune că a fost ameninţat că va fi călcat cu maşina. Deputatul nu este singurul care a părăsit partidul lui George Simion, acuzând modul în care acesta conduce formaţiunea.

de Redactia Observator

la 29.03.2022, 18:05

Dănuţ Aelenei şi-a anunţat demisia din grupul parlamentar AUR
Dănuţ Aelenei şi-a anunţat demisia din grupul parlamentar AUR - Hepta

Deputatul Dănuţ Aelenei a anunţat, marţi, că demisionează din grupul parlamentar al AUR şi îşi va desfăşura activitatea ca neafiliat, cerând, totodată, protecţia instituţiilor de specialitate pentru că "a fost ameninţat".

"Nu poţi să conduci o ţară, domnule Simion, dacă în interiorul partidului tău faci lucruri ilegale şi nestatutare. La Constanţa există un număr de 18 înregistrări luate în mod ilegal parlamentarilor AUR, înregistrări transmise, tolerate şi folosite împotriva mea tocmai de conducerea de partid. (...) În ultimele zile am fost ameninţat verbal că o să fiu călcat de o maşină, dar nu pot demonstra acest lucru. Chiar astăzi asupra mea şi soţiei a avut loc o încercare de atentat pentru care am dovezi.

Drept urmare, în calitate de demnitar român, cer protecţia instituţiilor de specialitate pentru mine şi familia mea, într-un interval de 24 de ore. (...) Din acest moment, îmi voi desfăşura activitatea ca deputat neafiliat în Circumscripţia electorală nr. 14 Constanţa", a declarat Aelenei, în plenul Camerei Deputaţilor.

Dănuţ Aelenei a candidat la preşedinţia AUR la congresul extraordinar care a avut loc duminica trecută. George Simion a fost ales preşedinte al AUR. 

Pe acelaşi subiect

Francisc Tobă şi-a anunţat înscrierea în partidul lui Dragnea

Deputatul Nicolae Roman a anunţat, luni, în plen, demisia din grupul parlamentar al AUR, el precizând că va activa ca neafiliat. La scurt timp, şi deputatul Francisc Tobă a anunţat că va pleca la Alianţa pentru Patrie, partidul lui Liviu Dragnea. În replică, noul preşedinte al AUR, George Simion, i-a urat succes lui Tobă în partidul lui Liviu Dragnea.

"Daţi-mi voie să folosesc acest microfon pentru a-mi cere scuze tuturor prietenilor mei, pe care se pare că i-am indus în eroare asupra a două persoane, una dintre ele mai în vârstă. Un proverb zice: Lupul îşi schimbă părul, dar năravul, ba”. Alta, care se apropie de jumătatea vieţii, dar sunt convins că nici până la sfârşitul ei şi nici cu încă o viaţă nu va putea face demonstraţia celor şapte ani de acasă. Având în vedere cele spune, acum şi aici, vă anunţ că din acest moment, având în vedere prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor, (..) din acest moment îmi voi desfăşura activitatea ca deputat neafiliat în Circumscripţia 10 Buzău", a spus Nicolae Roman, în deschiderea şedinţei de plen. 

Şi Fracisc Tobă a anunţat, de la tribună, că se alătură Alianţei pentru Patrie. ”Tot începând de astăzi, domnul deputat Francisc Tobă va coordona la nivel naţional departamentul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Totodată, domnul deputat va conduce, în cadrul APP, comisia pentru discuţii şi negocieri cu parlamentarii care urmează să ni se alăture în vederea constituirii de grupuri parlamentare proprii ale Alianţei pentru Patrie”, mai anunţă deputatul într-un comunicat. 

Reaţia preşedintelui AUR a venit pe Facebook: ”Un militar neagreat de mine la conducerea AUR a dezertat. Succes la “patriotul” Dragnea. Lume pleacă, lume vine….”, a scris Simion, după anunţul lui Tobă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Un deputat şi-a anunţat demisia din AUR şi spune că a fost ameninţat că va fi călcat cu maşina