Antena Meniu Search
x

AUR îi cere lui Klaus Iohannis şi Maiei Sandu să înceapă demersurile pentru reîntregirea neamului românesc

AUR a făcut un apel către peşedinţii României şi Republicii Moldova să demareze procedurile şi discuţiile pentru o reîntregire a neamului românesc, considerând că este datoria noastră să apărăm etnicii de peste Prut în contextul războiului din Ucraina.

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 16:16

Partidul condus de George Simion vrea începerea demersurilor pentru unirea cu Republica Moldova
Partidul condus de George Simion vrea începerea demersurilor pentru unirea cu Republica Moldova - Hepta

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) lansează un apel la preşedinţii României şi Republicii Moldova, Klaus Iohannis şi Maia Sandu, precum şi la cele două parlamente, să iniţieze "cât mai rapid" discuţii şi negocieri "pentru a deschide calea reunirii celor două state locuite majoritar de români".

"În contextul agresiunii brutale a Rusiei asupra Ucrainei, România are responsabilitatea protejării etnicilor români din afara graniţelor de nord şi de est. Cel mai bun aranjament de securitate şi bunăstare pentru locuitorii Republicii Moldova este intrarea sub umbrela NATO şi integrarea în UE prin reunificarea cu România. Contextul actual reprezintă, totodată, un prilej pentru înfăptuirea unui act de justiţie, în concordanţă cu istoria poporului nostru, cu normele de morală şi de drept internaţional, prin revenirea definitivă a populaţiei dintre Prut şi Nistru între graniţele României", precizează, marţi, AUR, într-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanţilor acestui partid, unirea este "un act în profundă consonanţă cu spiritul construcţiei europene", care mizează pe cooperare şi integrare pentru asigurarea păcii în Europa. "Acest pas ar reprezinta o rezolvare firească, după model german, a divizării naţiunii române", susţine AUR. 

Klaus Iohannis anunţă că România va mări procentul din PIB alocat apărării ţării

Pe acelaşi subiect

La Palatul Cotroceni a avut şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a ţării, convocată de preşedintele Klaus Iohannis. Au fost discuţii privind securitatea ţării, în contextul războiului din Ucraina, dar au fost analizate şi câteva măsuri pentru o mai bună gestionare a fluxului masiv de refugiaţi care ajung în România. 

"Dincolo de deciziile concrete luate astăzi, consider că prezenta criză arată că din punct de vedere strategic sunt necesare noi acţiuni consolidate ale României, pe cel puţin două dimensiuni. În primul rând, creșterea capacității de apărare a statului român. În acest sens, consider că se impune creșterea procentului din PIB alocat cheltuielilor de Apărare de la 2%, cât este în momentul de față, la 2,5%.

În al doilea rând, se impune realizarea independenței energetice a României, în principal prin dezvoltarea energiei regenerabile și nucleare civile. Sigur, pentru îndeplinirea acestor obiective strategice, vor fi necesare decizii politice și trebuie puse în aplicare planuri de acțiune concrete la nivelul instituțiilor competente", a declarat Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri politice » AUR îi cere lui Klaus Iohannis şi Maiei Sandu să înceapă demersurile pentru reîntregirea neamului românesc