Antena Meniu Search
x

Un deputat vrea să se înfiinţeze morga animalelor! Camerele frigorifice ar putea fi amenajate în comune sau pe regiuni

Vezi și

Am putea avea în curând morga animalelor. Un deputat UDMR vrea să-i oblige prin lege pe primari să amenajeze camere frigorifice, în care cetăţenii să depoziteze gratuit necuvântătoarele care le-au murit. Fie animalele de companie, fie cele de la fermă. Dar cei mai mulţi edili resping deja proiectul: spun că nu sunt bani.

Când localnicilor din comuna Dîngeni, judeţul Botoşani le moare câte o oaie sau o vacă, soluţia e simplă. Oamenii urcă leşul în căruţă şi îl abandonează pe câmp. Sătenii şi-ar dori o cameră frigorifică în care să depoziteze animalele, după ce mor. 

În schimb, primarii se gândesc la cheltuieli în investiţii şi personal, bani pe care nu-i au.

Cristinel Arosculesei, primar comuna Manoleasa:

O bovina adulta ca sa ti-o ia din comună, ne-ar costa undeva la 2.500 de lei. Vă daţi seama dacă într-o lună sunt 10-15 capete, unde s-ar duce bugetul...

Deputatul UDMR Magyar Lorand Balind vine cu o soluţie. El propune, printr-un proiect de lege, ca finanţarea pentru morga animalelor să vină de la Ministerul Agriculturii.

Legea s-ar aplica şi pentru animalele de companie. Cine nu anunţă medicul veterinar când necuvântătoarele mor, ar urma să fie amendat cu sume cuprinse între 100 şi chiar patru mii de lei.

În acest moment, există o ordonanţă de urgenţă a Guvernului asemănătoare dar pentru care nu au fost emise normele de aplicare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Un deputat vrea să se înfiinţeze morga animalelor! Camerele frigorifice ar putea fi amenajate în comune sau pe regiuni