Antena Meniu Search
x

Video Surse: USR-PLUS o va propune miercuri pe Ioana Mihăila pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. Florin Cîțu: ”Va avea susţinerea mea”

Dragoş Tudorache, preşedintele executiv PLUS, a anunțat că miercuri dimineaţă USR-PLUS va face o nouă propunere pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, la finalul celei de-a doua zi de negocieri în Coaliție, după criza provocată de demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.04.2021, 00:02

USR-PLUS va face miercuri o nouă propunere pentru funcţia de ministru al Sănătăţii
USR-PLUS va face miercuri o nouă propunere pentru funcţia de ministru al Sănătăţii - captura video

Potrivit surselor Observator, USR PLUS o va propune pe Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătății.

”Am intrat în această discuție în Coaliție cu încrederea și nevoia că vom găsi soluțiile necesare pentru a asigura buna funcționare a Coaliției și le-am găsit. Ca urmare a înțelegerii din această seară, mâine vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătății. Propunere pe care o veți afla mâine dimineață”, a anunțat Dragoș Tudorache.

La rândul său, liderul UDMR Kelemen Hunor a arătat că se „bucură” că s-a ajuns la un consens în ceea ce priveşte continuarea guvernării.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El a menţionat că actul adiţional nu se adaugă la programul de guvernare.

„Aşa cum am spus, coaliţia merge mai departe. (...)  De mâine vom avea un ministru al Sănătăţii care va prelua un portofoliu dificil, va avea susţinerea mea şi a colegilor din cabinetul pe care îl conduc”, a transmis, la rândul său, premierul Florin Cîţu

El a dat asigurări că deciziile pe care le ia guvernul se iau „în consultare şi în interesul cetăţenilor”.

Principalele prevederi din actul adițional la Acordul de Guvernare

PNL, USR PLUS şi UDMR au convenit marţi seară asupra unui act adiţional la Acordul de guvernare care prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie şi că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţiei şi a premierului.

Prerogativa constituţională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Preşedinte se exercită după informarea prealabilă a formaţiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier şi după o dezbatere în coaliţie, se arată în document.

De asemenea,  în lipsa consensului în Coaliţie pe anumite proiecte legislative sau pe alte teme decât cele cuprinse în programul de guvernare, grupurile parlamentare ale partidelor componente pot acţiona în afara Coaliţiei, cu anunţarea prealabilă a partenerilor, şi după refuzul lor de a susţine respectivele iniţiative.    

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Surse: USR-PLUS o va propune miercuri pe Ioana Mihăila pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. Florin Cîțu: ”Va avea susţinerea mea”