Video

Surse: USR-PLUS o va propune miercuri pe Ioana Mihăila pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. Florin Cîțu: ”Va avea susţinerea mea”

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 20.04.2021, 22:36.
Actualizat: 21.04.2021, 00:02

Dragoş Tudorache, preşedintele executiv PLUS, a anunțat că miercuri dimineaţă USR-PLUS va face o nouă propunere pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, la finalul celei de-a doua zi de negocieri în Coaliție, după criza provocată de demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

USR-PLUS va face miercuri o nouă propunere pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

USR-PLUS va face miercuri o nouă propunere pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

captura video

Potrivit surselor Observator, USR PLUS o va propune pe Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătății.

”Am intrat în această discuție în Coaliție cu încrederea și nevoia că vom găsi soluțiile necesare pentru a asigura buna funcționare a Coaliției și le-am găsit. Ca urmare a înțelegerii din această seară, mâine vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătății. Propunere pe care o veți afla mâine dimineață”, a anunțat Dragoș Tudorache.

La rândul său, liderul UDMR Kelemen Hunor a arătat că se „bucură” că s-a ajuns la un consens în ceea ce priveşte continuarea guvernării.

Citește și:

El a menţionat că actul adiţional nu se adaugă la programul de guvernare.

„Aşa cum am spus, coaliţia merge mai departe. (...) De mâine vom avea un ministru al Sănătăţii care va prelua un portofoliu dificil, va avea susţinerea mea şi a colegilor din cabinetul pe care îl conduc”, a transmis, la rândul său, premierul Florin Cîţu.

El a dat asigurări că deciziile pe care le ia guvernul se iau „în consultare şi în interesul cetăţenilor”.

Principalele prevederi din actul adițional la Acordul de Guvernare

PNL, USR PLUS şi UDMR au convenit marţi seară asupra unui act adiţional la Acordul de guvernare care prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie şi că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţiei şi a premierului.

Prerogativa constituţională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Preşedinte se exercită după informarea prealabilă a formaţiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier şi după o dezbatere în coaliţie, se arată în document.

De asemenea, în lipsa consensului în Coaliţie pe anumite proiecte legislative sau pe alte teme decât cele cuprinse în programul de guvernare, grupurile parlamentare ale partidelor componente pot acţiona în afara Coaliţiei, cu anunţarea prealabilă a partenerilor, şi după refuzul lor de a susţine respectivele iniţiative.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.