Antena Meniu Search
x

Vizită cu scandal în SUA. Ambasadorul României se plânge că a fost exclus de la întâlnirile politice ale lui Ciolacu. Replica premierului

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a afirmat că a fost exclus de la întâlnirele politice pe care premierul Marcel Ciolacu le va avea în Statele Unite ale Americii şi a declarat, la întâlnirea cu românii din SUA, că rolul său în această vizită s-a încheiat. Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat la afirmaţiile ambasadorului Muraru şi a declarat că cea mai mare calitate în politică este răbdarea.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 04.12.2023, 14:04

Vezi și

Andrei Muraru a declarat în faţa comunităţii de români din SUA că îi doreşte lui Marcel Ciolacu să aibă parte de întâlniri de substanţă pentru prosperitatea şi securitatea românilor.  

“Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Ambasada României de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile.  Însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile.

Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu-mi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes, dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici în America înseamnă succesul României. Şi, în definitiv, vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii, întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a afirmat ambasadorul Andrei Muraru.

Vizită cu scandal în SUA. Replica lui Ciolacu

Pe acelaşi subiect

Prezent la întâlnire, Ciolacu i-a dat replica lui Muraru. “O să-mi permit, că eu cred că domnul ambasador e mai tânăr decât mine, cred că cea mai mare calitate în politică este răbdarea”.

Premierul Marcel Ciolacu se află în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii – la Washington D.C. şi New York - împreună cu o delegaţie guvernamentală din care fac parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminiţa Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Radu Oprea, ministrul Economiei. 

Şeful Executivului va depune o coroană de flori la Cimitirul Eroilor, mai apoi va merge la Pentagon pentru discuţii cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Urmează o întâlnire şi cu secretarul de stat Antony Blinken, iar mai apoi va avea discuţii cu secretarul pentru Energie. După aceste trei zile, Ciolacu va merge la New York pentru discuţii cu secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu preşedintele consiliului evreiesc mondial. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În cuplu, preferaţi să puneţi banii la comun sau aveţi cheltuieli separate?

Observator » Stiri politice » Vizită cu scandal în SUA. Ambasadorul României se plânge că a fost exclus de la întâlnirile politice ale lui Ciolacu. Replica premierului