Antena Meniu Search
x

Volodimir Zelenski se va adresa luni seara parlamentarilor români

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa Parlamentul României luni seara, săptămâna viitoare, anunță Pavel Popescu, președintele Comisiei de apărare din Camera Deputaților, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 31.03.2022, 15:53

Volodimir Zelenski se va adresa luni seara parlamentarilor români
- Shutterstock

„Am avut astăzi (joi - n.r.) o întrevedere cu o delegație ucraineană, formată din Reprezentanți speciali ai Președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, cât și membri ai corpului diplomatic ucrainean. În delegație au fost prezenți: domnul Oleksandr Bankov, Secretar de stat al MAE al Ucrainei, doamna Yliia Hryshyna, deputat al Radei Supereme al Ucrainei, domnul Paun Rohovei, Însarcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România și domnul Petro Stoian, secretar II al Ambasadei Ucrainei în România. Am reiterat în cadrul întâlnirii solidaritatea față de bravul popor ucrainean cât și susținerea totală și necondiționată a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în granițele recunoscute la nivel internațional. Suntem în continuare fermi cu privire la sprijinirea tuturor sancțiunilor impuse Rusiei de către comunitatea internațională și ne-am dorința de a fi mai proactivi pe cateva teme concrete. Partea ucraineană ne-a transmis salutul și multumirile Președintelui Zelenski”, scrie pe Facebook Pavel Popescu.

Președintele Comisiei de apărare din Camera Deputaților afirmă că delegația ucraineană a mulțumit pentru sprijinul primit de Ucraina de la România. „Totodată, delegația și-a exprimat recunoștința cu privire la asistența umanitară venită din partea României cât și pentru demersurile aflate în desfăsurare, menite să sprijine mai concret poporul ucrainean în apărarea țării și a valorilor democratice. Lupta ucrainenilor nu este doar a lor. Este o luptă pentru libertate și pentru toate statele și popoarele care iubesc pacea. Așteptăm cu nerăbdare intervenția Președintelui Zelenski, care se va adresa Parlamentul României luni seara, săptămâna viitoare”, conchide Popescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cine e responsabil în cazul elevului violat de 2 ori la şcoală?

Observator » Stiri politice » Volodimir Zelenski se va adresa luni seara parlamentarilor români