Antena Meniu Search
x

Zeci de oameni înscrişi la concursuri pe Facebook s-au trezit pe listele false folosite de procurorii DNA

Zeci de oameni care s-au înscris la concursuri pe Facebook s-au trezit pe listele false folosite ca probe de procurorii DNA, acuză un fost deputat.

Vezi și

Zeci de oameni care s-au înscris la concursuri pe Facebook s-au trezit pe listele false folosite ca probe de procurorii DNA, acuză un fost deputat. Numele care l-ar fi incriminat pe Sebastian Ghiţă erau alese la întâmplare, de pe internet sau din ziare, dezvăluie Vlad Cosma. Chiar el a făcut tabelele şi le-a trimis din Chişinău către anchetatorii din Ploieşti. Acum, toate acuzaţiile vor fi analizate de Parchetul General.

Fostul deputat Vlad Cosma a povestit cum, la ordinul procurorilor din Ploieşti, ar fi falsificat mai multe documente, pe care anchetatorii le-ar fi folosit pentru punerea sub acuzare a lui Sebastian Ghiţă. 

VLAD COSMA, fost deputat:

Ce au vrut sa faca domnii Neguleascu si Onea? Sa coroboreze foaia cu scrisul lui Ghita cu aceste tabele. Adica, oamenii din aceste tabele sunt presupusi oameni care au primit mita electorale de la Ghita prin interpusi sa voteze cu Ponta. 

Toţi cei care apar în tabel ar fi fost aleşi la întâmplare. 

Fostul deputat sustine ca listele cu numele de alegatori au fost intocmite in mod fictiv, cu nume preluate din ziarele pentru anunturi sau dirct de pe paginile de socializare. 

VLAD COSMA, fost deputat: 

Acesti oameni sunt extrasi din cartea de telefon sau persoane care primeau un tricou la concursuri pe facebook. 

Teoretic, oamenii puteau fi acuzaţi că au primit mită electorală - faptă pedepsită chiar cu închisoarea. Totuşi, documentul conţine date false. Sunaţi de reporterii Observator, unii spun că nici măcar n-au fost la vot în 2014. 

Eu nu am votat că e expirat paşaportul, explică Petru Grâjdeanu.

Şeful DNA Ploieşti s-a contrazis în prima ieşire publică de după scandal. 

Din dosar reise însă altceva. Anchetatorii au prezentat Tribunalului Prahova documente expediate din Chişinău de către un anumit Serghei Petruş. 

Nu este prima oară când procurorii DNA Ploieşti sunt acuzaţi că fabrică probe. Un fost ofiţer DGA, care a încercat să dovedească practicile anchetatorilor anticorpuţie, spune că a fost ameninţat. 

ADRIAN RĂDULESCU, fostul adjunct al IPJ Prahova, ofiter DGA

Am fost supus unor suferinte psihice, inclusiv amenintat cu copilul pentru a declara lucruri care nu erau adevarate. 

După valul de dezvăluiri, Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General a început o anchetă. Şi Inspecţia Judiciară face verificări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Zeci de oameni înscrişi la concursuri pe Facebook s-au trezit pe listele false folosite de procurorii DNA