Antena Meniu Search
x

Video Cum să prepari tort cu portocale confiate

Portocala confiată este un ingredient cheie in trendurile gastronomice ale lui 2022. Aşa că astăzi o să vedem şi noi o reţetă in care ea este folosită ca ingredient principal. Evident, este o reteta perfectă pentru masa de Paşte.

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 15.04.2022, 13:38

Vezi și

Chef Sal: Întindem coca în jur de 5 milimetri grosime, vom face un disc de 22 de centimetri diametru şi îl vom coace direct în inelul de oţel. Din aceeaşi cocă, vom face flori mici cu o matriţă şi le vom stropi cu zahăr. Acum, că suntem gata, punem la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 15 minute.

Vom începe acum să pregătim portocale confiate de care vom avea nevoie pentru a crea cireaşa de pe tort. Tăiem portocalele felii subţiri, le cântărim şi punem aceeaşi cantitate: 100 de grame de portocale şi 100 de grame de zahăr. Le lăsăm la marinat şi la frigider pentru aproximativ o oră. Apoi le vom găti la foc mediu aproximativ 5 minute.

Să turnăm mai întâi gălbenuşul de ou, zahărul pe care urmează să îl batem. O să îl batem până când creştem de 4 ori volumul iniţial. Vom pune deoparte totul. După 5 minute, portocalele sunt gata, le vom lăsa să se răcească direct în sirop.

Acum vom bate frişca. Amestecăm ricotta de vacă, cu zahărul pudră. Adăugăm pulpa unei jumătăţi de păstaie de vanilie, nişte portocală rasă.

Pe acelaşi subiect

Vom adăuga şi 3 picături de scorţişoară şi 3 picături de flori de portocal. Să adăugăm grâul, grâul fiert. Amestecăm bine ricotta cu grâul. Să adăugăm gălbenuşul de ou bătut. Şi smântână semibătută pentru a termina.

Punem înauntru discul de aluat. Adăugăm compoziţia noastră. Să adăgăm acum pandişpanul în centrul desertului. Un pandişpan clasic. Înmuiem cu un sirop obţinut din portocale semi-confiate cu adaos de lichior de portocale. Şi decorăm suprafaţa cu jeleu de portocale.

Aşezăm cei 12 biscuiţi în jurul prăjiturii şi, pentru a o orna pe deasupra, punem portocale semi-confiate rulate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Reţete » Cum să prepari tort cu portocale confiate