Antena Meniu Search
x

Video Reţetă reinterpretată pentru primul sortiment de pizza din lume. De ce ingrediente aveți nevoie pentru a face Mastunicola

Prima pizza din lume a apărut în Napoli, acum mai bine de 400 de ani, iar reţeta a avut parte de multe îmbunătăţiri de atunci. Se numeşte pizza Mastunicola. Află în materialul video de mai jos cum prepari blatul, dar și câteva sfaturi de care să ții cont pentru o pizza reușită.

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 13.10.2021, 13:41

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Chef Enzo:  Vorbim despre tradiţie cu pizza Mastunicola. În napoletană, busuiocul se numeşte "maestrul Nicola" şi de aici provine numele "Mastunicola" . 

Aluatul va fi făcut printr-o metodă tradiţională, chiar cu apă. Deci întindem aluatul. Iată-l ! Toţi oamenii din zonă obişnuiau să mănânce foccacia, iar tendinţa era să adauge ingrediente crude şi să o gătească într-un cuptor cu lemne. 

Adăugăm un strat de untură. Doamnele sunt îngrozite când mă aud vorbind despre acest ingredient, dar adăugăm foarte puţin. Adăugăm pecorino, adăugăm ardeiul nostru, nişte busuioc deasupra. Ce parfum! 

Şi vorbim despre o tradiţie care se dezvoltă aşa că voi lua ingredientele din acest sezon şi le voi folosi pentru a face o Mastunicola într-o nouă interpretare. Curăţăm florile de dovlecei. Luăm hamsiile. Este un peşte albastru, are Omega 3. Iată-l! Argint viu! 

Mai pun nişte pecorino deasupra astfel încât totul se combină şi se topeşte în cuptor. 

Iată Mastunicola reinterpretată. E rândul vostru acum! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Reţete » Reţetă reinterpretată pentru primul sortiment de pizza din lume. De ce ingrediente aveți nevoie pentru a face Mastunicola