Antena Meniu Search
x

Video 11 centre de vaccinare se închid, din cauza numărului tot mai mic de români care se vaccinează împotriva coronavirusului

E oficial! Aşa cum Observator a anunţat încă de aseară, România a cerut suspendarea livrării unor loturi de vaccinuri pentru că numărul românilor care se imunizează scade de la o zi la alta. E vorba de câteva milioane de doze de vaccin care nu vor mai ajunge în ţara noastră. În plus, unele centre de vaccinare vor fi închise.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 15.06.2021, 21:49

Vezi și
  • România a solicitat să-i fie trimise mai puţine doze de vaccin, din cauza numărului mic de vaccinări anti-Covid din ultimele zile.

11 centre de vaccinare se vor închide. Cele mai multe sunt în Vâlcea şi Teleorman, câte trei. Altele vor rămâne cu mai puţine cabinete. Iar 127 de centre vor avea program redus - vor fi deschise ori în prima parte a zilei, ori după-amiază. 

13.365 de oameni s-au vaccinat în ultimele 24 de ore. Până acum, România a folosit doar 60% dintre dozele de vaccin anti-COVID pe care le-a primit. Pentru că există un surplus de vaccin, iar dozele riscă să expire în depozite, autoritățile au cerut o suspendare a livrărilor pentru unele loturi care erau programete să ajungă în ţara noastră în iunie.

Astfel, trebuia să primim în iunie de la Pfizer 4,3 milioane de doze de vaccin, dar vor fi livrate mai puţin de două milioane de doze. De la Moderna, vor ajunge în ţară 128 de mii de doze din 835 de mii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » 11 centre de vaccinare se închid, din cauza numărului tot mai mic de români care se vaccinează împotriva coronavirusului