Antena Meniu Search
x

5 sfaturi care te ajuta sa ai mereu o respiratie proaspata

Una dintre cele mai comune probleme legata de cavitatea orala este data de respiratia urat mirositoare. Aparitia acesteia este data pe de o parte de igiena precara, alimentatia nepotrivita, dar si de o serie de disfunctionalitati la nivelul danturii.

Sfaturi care te ajuta sa ai mereu o respiratie proaspata
Sfaturi benefice unei respiraţii proaspete - Pixabay

Una dintre cele mai comune probleme legata de cavitatea orala este data de respiratia urat mirositoare. Aparitia acesteia este data pe de o parte de igiena precara, alimentatia nepotrivita, dar si de o serie de disfunctionalitati la nivelul danturii.

Acest aspect este influentat in mod semnificativ de stilul de viata, gesturile si modalitatile in care ne preocupam de sanatate per total. Pentru ca, aceasta situatie neplacuta este strans legata si influentata de cele mai multe ori de alte afectiuni la nivelul organismului.

Chiar daca acesta problema are numeroase rezolvari temporare, orice persoana care se confrunta cu o astfel de situatie este bine sa tina cont de cateva indicatii extrem de importante, dupa cum urmeaza:  

Vizita frecventa la stomatolog

Programarea la o clinica stomatologica este primul pas care ajuta la rezolvarea oricarei probleme de la nivelul cavitatii bucale. Legat de respiratia neplacuta, specialistul este persoana in masura sa indice cauzele aparitiei si implicit sa recomande cel mai bun plan de tratament, adaptat nevoilor.

Vizita la stomatolog nu trebuie efectuata cu teama, ci cu dorinta de a rezolva problemele danturii. Datorita tehnicilor si produselor de calitate superioara, drumul catre un zambet perfect nu mai implica durere si alte situatii neplacute.

Periaj corect

Pe langa tratamente de specialitate, respiratia urat mirositoare poate fi tinuta la distanta daca periajul dintilor este efectuat corect, cu periuta potrivita si pasta de dinti cu fluor. In plus, periajul dentar corect trebuie sa dureze cel putin 3 minute. Miscarile corecte sunt in momentul in care varful periutei se afla spre gingii, iar acestea nu sunt bruste si doar de sus in jos. In plus, periajul complet, implica masarea usoara a gingiilor, curatarea obrajilor si inclusiv a limbii.

Ultimul pas este dat de clatirea cu apa de gura, lichid care poate indeparta bacteriile din locurile greu accesibile pentru periuta de dinti.

Hidratare suficienta

Apa este un element important pentru tot corpul. In plus, hidratarea suficienta impiedica dezvoltarea bacteriilor din cavitatea bucala si ajuta la pastrarea prospetimii respiratiei cat mai mult timp.Pe langa apa, ceaiul verde, cel de busuioc, lamaie si menta (neindulcite) sunt alte bauturi care ajuta la pastrarea unei respiratii proaspete si impiedica formarea depunerilor de tartru.

Alimentatia bazata pe cat mai multe fructe, legume si verdeturi

Desi am putea crede ca modul in care ne alegem alimentele ne influenteaza doar greutatea, ei bine, acest aspect are repercusiuni si asupra respiratiei. Alimentatia bazata pe leguume, fructe si verdeturi are efecte pozitive asupra snatatii si amelioreaza calitatea respiratiei, spre deosebire consumul excesiv de carne si alte produse de origine animala care accentueaza respiratia neplacuta.

Consum de drajeuri fara zahar

Chiar daca respiratia neplacuta este o problema careia trebuie sa i se rezolve cauza, o solutie de moment poate fi data de consumul de drajeuri mentolate fara zahar. Dar daca respiratia urat mirositoare persista si dupa tratamente stomatologice sau alternative, efectuarea unui set de analize este urmatorul pas pe care trebuie sa il iei in calcul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » 5 sfaturi care te ajuta sa ai mereu o respiratie proaspata