Antena Meniu Search
x

A treia doză de vaccin Moderna, recomandată în unanimitate de comisia de experţi FDA pentru persoanele de peste 65 de ani

O comisie de experţi a Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) a Statelor Unite a recomandat joi, în unanimitate, administrarea de rapeluri ale vaccinului pentru COVID-19 al companiei Moderna persoanelor cu vârste de peste 65 de ani şi celor cu risc ridicat să facă forme grave ale bolii.

de Redactia Observator

la 15.10.2021, 07:41

A treia doză de vaccin anti-COVID. Votul experţilor FDA în favoarea rapelului Moderna a fost de 19 la 0
A treia doză de vaccin anti-COVID. Votul experţilor FDA în favoarea rapelului Moderna a fost de 19 la 0 - Profimedia

Dacă FDA va aproba rapelul Moderna, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) va face recomandări specifice privind categoriile de persoane care vor primi doza suplimentară de vaccin. Consultanţii CDC se vor întâlni săptămâna viitoare, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Comisia consultativă pentru vaccinuri şi produse biologice asociate s-a reunit joi pentru a analiza doza suplimentară a vaccinului Moderna, iar vineri va analiza dacă să facă o recomandare similară pentru rapelul Johnson & Johnson. Votul în favoarea rapelului Moderna a fost de 19 la 0.

A treia doză de vaccin anti-COVID produs de Moderna

Moderna vrea să obţină autorizarea unui rapel care conţine 50 de micrograme de vaccin, jumătate din concentraţia unei doze obişnuite, dar totuşi mai mare decât cea a vaccinului realizat de Pfizer/BioNTech, de 30 de micrograme.

Pe acelaşi subiect

Pe lângă persoanele de cel puţin 65 de ani şi a celor care riscă forme grave de boală, comisia de experţi a votat pentru a recomanda aprobarea celei de-a treia doze de vaccin Moderna pentru persoanele expuse frecvent la infecţiile cu coronavirus în timpul activităţii profesionale. Rapelurile vor fi administrate la cel puţin şase luni de la vaccinarea cu două doze.

Oficialii din sectorul sănătăţii au fost presaţi să autorizeze rapelurile după ce Casa Albă a anunţat în august că intenţionează să lanseze o campanie pe scară largă de administrare a rapelurilor, în funcţie de aprobările din partea FDA şi CDC.

Ambele agenţii au aprobat luna trecută administrarea rapelurilor vaccinului Pfzer/BioNTech. De atunci, aproape 9 milioane de oameni au primit a treia doză de vaccin, potrivit datelor publicate miercuri de CDC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » A treia doză de vaccin Moderna, recomandată în unanimitate de comisia de experţi FDA pentru persoanele de peste 65 de ani