Antena Meniu Search
x

Video "Absolut inutilă" Autoritățile au inventat o nouă hârtie pentru angajații care au avut COVID, dar nu știu de existența ei

Autorităţile au inventat o nouă hârtie pentru bolnavii de COVID. Angajaţii care au trecut prin boală şi se întorc la muncă trebuie să prezinte angajatorului nu doar concediul medical, ci şi o adeverinţă de la medicul de familie. Care nu e gratis, ci costă. Culmea, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că nici măcar nu ştiu cum a ajuns această măsură în actul oficial. 

de Redactia Observator

la 09.02.2022, 22:21

Vezi și

Medicii de familiei spun că au descoperit întâmplător în Hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă faptul că trebuie să le dea pacienţilor care au avut covid încă o hartie pe care să o ducă la serviciu, pe langa concediul medical. 

Raluca Zoiţanu, Patronatul Medicilor de Familie: Este o adevereinţă care certifică faptul că au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. Este o hârtie absolut inutilă, doar transcriem de pe raportul medical din CoronaForms faptul că pacientul a fost detectat pozitiv la data de şi avem parafa medicului. 

Medicii de familie spun că angajatorii ar putea să verifice calitatea de persoană trecută prin boală a angajatului doar dacă scanează codul QR din certificatul de vaccinare. În plus, hartia nu e decontată de stat, ci de pacient. 

Raluca Zoiţanu, Patronatul Medicilor de Familie: Unii colegi aleg să le dea gratuit până la 10 lei, 20 de lei, 50 de lei, chiar şi 100 de lei poate să fie dacă colegii vor să pună o taxă de urgenţă. În general aceste adeverinţe sunt cerute acum pentru că nu mă primeşte la muncă fără.

Pe acelaşi subiect

Medicii sunt revoltați: "Adeverința asta e un mic abuz"

Chiar dacă încă nu au primit solicitări de la pacinţi pentru a elibera aceste hârtii, doctorii sunt revoltaţi de faptul că vor ajunge să-şi aglomereze şi mai mult cabinetele medicale. 

Eva Cristescu, medic de familie: Adeverinţa asta e un mic abuz dar nu e nici primul şi nici ultimul care se face. Pentru că legea spune foarte clar că omul stă în izolare 5 zile dacă are un test pozitiv şi testul pozitiv şi raportul medical din CoronaForms sunt dovada că el are acest virus. Are toate documentele care dovedesc că a avut boala asta, inclusiv concediu medical pentru perioada de izolare, de ce trebuie şi o adeverinţă?

Florin Haidamac, medic de familie: Este absolut generatoare de timp pierdut şi absolut în plus, fără nicio eficienţă din perspectiva medicală şi a actului medical, pune oamenii pe drumuri, în condiţii de pandemie, pe la cabinete.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii susţin că această prevedere nu a fost discutată în nicio comisie din minister şi nici măcar nu ştiau de existenţa ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » "Absolut inutilă" Autoritățile au inventat o nouă hârtie pentru angajații care au avut COVID, dar nu știu de existența ei