Antena Meniu Search
x

Agenția Europeană a Medicamentelor anunță vineri decizia privind administrarea vaccinului Pfizer la copiii sub 16 ani

Agenția Europeană a Medicamentelor va anunța vineri dacă aprobă administrarea vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Pfizer /BioNTech copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.05.2021, 13:17

Agenția Europeană a Medicamentelor anunță vineri decizia privind vaccinarea copiilor sub 16 ani cu Pfizer/BioNtech
Agenția Europeană a Medicamentelor anunță vineri decizia privind vaccinarea copiilor sub 16 ani cu Pfizer/BioNtech - Profimedia Images

AFP raportează că, dacă va fi aprobat, Pfizer va fi primul vaccin care primește undă verde pentru vaccinarea tinerilor din Uniunea Europeană. Vaccinul Pfizer este autorizat în prezent pentru adolescenții de peste 16 ani. 

Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat pentru vineri un briefing de presă pentru a anunța rezultatul reuniunii extraordinare a Comitetului de Medicină umană referitoare la indicațiile pediatrice pentru Comirnaty.

Comirnaty este numele de marcă pentru vaccinul dezvoltat de gigantul farmaceutic american Pfizer și de firma germană de cercetare BioNTech, notează The Guardian.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a autorizat deja Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Pe acelaşi subiect

Când vor fi vaccinați anti-Covid copiii din România

Valeriu Gheorghiţă a afirmat că, în România ar putea începe vaccinarea copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani împotriva COVID-19 din toamnă, după ce Pfizer a cerut autorizarea şi pentru această categorie de vârstă.

„Am văzut că compania Pfizer a depus deja la FDA datele pentru a obţine autorizare şi indicaţie pentru grupa de vârstă 12 - 15 ani ceea ce înseamnă că într-un interval de circa două luni este foarte probabil să avem această autorizare şi de la FDA şi cu siguranţă şi de la Agenţia Europeană a Medicamentului aşa încât cred că din toamnă, din trimestrul al treilea, am putea să avem această indicaţie şi să şi facem acest tip de vaccinare”, declara Valeriu Gheorghiţă în luna aprilie.

Maraton de imunizare pentru tinerii cu vârste între 16 şi 18 ani, în România

În acest an, Ziua Copilului va aduce în România şi cea mai mare campanie de vaccinare pentru adolescenţi. Autorităţile pregătesc un maraton de imunizare pentru tinerii cu vârste între 16 şi 18 ani. Ar putea fi chemaţi şi cei între 12 şi 16 ani, dacă serul special pentru ei va fi aprobat.

Cele 700 de centre de vaccinare din ţară cu serul Pfizer vor fi deschise non-stop pentru cei mici. Ei vor fi însă nevoiţi să se prezinte la centrele de vaccinare însoţiţi de un aparţinător care să îşi dea acceptul pentru vaccinare.

„Intenționăm să organizăm în perioada 31 mai -1 iunie, pentru că este Ziua internațională a copilului, un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani avem în plan această activitate de vaccinare. Ne-am dori să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore, încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți, să se poată prezenta în centrele de vaccinare evident însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici. În zilele respective, 31 mai - 1 iunie, vom avea această prioritizare pentru această grupă de vârstă”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Pfizer, eficiență de 100% în cazul copiilor de 12 ani și peste

Solicitarea de extindere, depusă la Agenţia Americană a Medicamentului (FDA), este bazată pe datele testelor clinice din faza a treia la această categorie de vârstă, "care au demonstrat o eficienţă de 100%" în prevenirea maladiei, au subliniat ele.

La sfârşitul lui martie, companiile au publicat rezultatele testelor lor făcute pe 2.260 de adolescenţi din SUA, cu "răspunsuri consistente de anticorpi" după injecţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Agenția Europeană a Medicamentelor anunță vineri decizia privind administrarea vaccinului Pfizer la copiii sub 16 ani