Antena Meniu Search
x

Video Alexandru Rafila, apel la vaccinare împotriva rujeolei. Cele mai multe cazuri, peste 5.000, au fost confirmate la copii până în 4 ani

Epidemia de rujeolă este într-o continuă evoluţie în ţara noastră. Anunțul îngrijorător a fost făcut de către Ministrul Sănătăţii. Mai mult, pentru a evita cazurile agresive, Alexandru Rafila a făcut un apel la vaccinarea copiilor şi a adulţilor nevaccinaţi. 

de Redactia Observator

la 12.05.2024, 11:51

Vezi și

Ministrul Sănătăţii a declarat sâmbătă că epidemia de rujeolă evoluează în continuare în România. 

Epidemie de rujeolă în România. Apel la vaccinarea copiilor şi a adulţilor nevaccinaţi sau care nu au trecut prin boală

Alexandru Rafila a spus că epidemia evoluează în întreaga Uniune Europeană, dar în România, ”probabil mai mult decât în alte ţări”, făcând apel la vaccinarea copiilor şi a adulţilor nevaccinaţi sau care nu au trecut prin boală. ”Epidemia de rujeolă evoluează în continuare în România. Sunt câteva judeţe care sunt mai afectate. în general focare care apar apar acolo unde sunt comunităţi cu grad redus de acoperire vaccinală. România, este -  evoluează în toată Uniunea Europeană - dar în România probabil mai mult decât în alte ţări”, a declarat Rafila, răspunzând unei întrebări. 

El a încurajat păriinţii să îşi vaccineze copiii. De asemenea, a încurajat să se vaccineze şi adulţii nevaccinaţi sau care nu au trecut prin boală. ”Încurajăm parinţii care nu şi-au vaccinat încă copiii să o facă, pot să o facă la medicul de familie, chiar şi adulţii care nu au trecut prin boală sau nu au fost vaccinaţi o pot face, pentru că formele care apar, şi de multe ori decesele, au apărut la adolescenţi sau la adulţi care nu erau protejaţi.  Ori dacă intră in contact o astfel de persoană cu un copil care are pojar, forma e mult mai agresivă la adult, pentru că avem şi alte boli, şi altă vârstă şi reacţionăm diferit”, a argumentat ministrul Sănătăţii.

Cele mai multe cazuri de rujeolă, la categoria 1 - 4 ani

Conform celei mai recente statistici, de la sfârşitul lunii aprilie, în intervalul 1.01.2023 - 28.04.2024, în România au fost notificate 13 985 de cazuri confirmate cu rujeolă, din care 15 decese - 4 în judeţul Braşov, 4 în Bucureşti, 3 în judeţul Giurgiu, 2 în judeţul Argeş, 1 în judeţul Mureş şi 1 în judeţul Sibiu. Al 15-lea deces (jud. Giurgiu) a fost raportat la o persoană de sex masculin, în vârstă de 42 de ani, cu antecedente necunoscute de vaccinare antirujeolică, având următoarele comorbidităţi: boala toxică a ficatului cu colestază, hipertensiune esenţială. În perioada 01.01.2023-31.12.2023, în România fuseseră notificate 2805 de cazuri confirmate cu rujeolă din care 3 decese. Cele mai numeroase cazuri de îmbolnăvire, peste 5.000, sunt la categoria 1 - 4 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Intenţionaţi să cumpăraţi mai multe produse româneşti dacă adaosul comercial la acestea va fi plafonat?
Observator » Sanatate » Alexandru Rafila, apel la vaccinare împotriva rujeolei. Cele mai multe cazuri, peste 5.000, au fost confirmate la copii până în 4 ani