Meniu
Search
x

Cum le răspunde Alexandru Rafila celor care susțin că nu există coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila are un mesaj ferm pentru cei care refuză să creadă că există COVID-19, în pofida tuturor dovezilor științifice puse la dispoziția populației.

De Ana Maria Ghiarasim la 22.05.2020, 09:14
  • Noul coronavirus este un virus respirator care nu a fost depistat anterior la om.
  • Primul caz de COVID-19 a fost identificat în Wuhan, China.

Medicul susține că neîncrederea românilor în capacitatea unui virus de a pune în pericol viața omului este mai veche, nu a apărut odată cu noul coronavirus. 

”Inclusiv când a început epidemia de rujeolă în urmă cu patru ani, în România, au apărut în zona celor care se opun vaccinării informații că nu există, au făcut și pariuri. Cred că e clar că există boli infecțioase. Cu asta cred că suntem cu toții de acord. (...) Bolile astea (...), produse de virusuri sau bacterii, care pot și văzute, pentru cei care sunt curioși. La bacterii e mai simplu că sunt mai mari, la virusuri e mai complicat că un virus e o particulă care nu se multiplică decât în interiorul unei celule pe care o infectează și atunci ai nevoie de culturi de celule, dar chiar particula virală se poate vedea la un microscop electronic, se pot vedea efectele legate de distrugerea celulelor pe care le infectează”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, pune la îndoială judecata celor care continuă să creadă că nu există COVID-19, deși el a fost dovedit științific.

”Să vii să spui că ceva care a fost dovedit științific nu există și că există o conspirație, eu cred că frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț, ci de o judecată cât de cât echilibrată", a declarat Alexandru Rafila.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Cum le răspunde Alexandru Rafila celor care susțin că nu există coronavirus