Antena Meniu Search
x

Alexandru Rafila: Peste un milion de români s-au imunizat gratuit cu vaccin antigripal. Mai puţin de 400.000 de doze disponibile

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că, până în prezent, circa 1.100.000 de persoane s-au imunizat gratuit cu vaccin antigripal.

de Redactia Observator

la 04.11.2022, 16:26

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii
Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii - Hepta

Potrivit ministrului, mai sunt disponibile alte 400.000 de doze, însă cantitatea se va putea suplimenta, dacă vor fi cereri.

"1,1 milioane de persoane s-au vaccinat (antigripal - n.r.). Mai sunt circa 400.000 de doze, puţin sub 400.000 de doze disponibile. Probabil că în cursul acestei luni se vor epuiza. Ne gândim să suplimentăm cantitatea, dacă vor exista cereri suplimentare. (...) Am făcut deja un inventar, până la sfârşitul lunii să încercăm să epuizăm stocul actual", a spus reprezentantul Ministerului Sănătăţii.

Alexandru Rafila şi-a manifestat speranţa că în această lună va ajunge în ţară noua variantă a vaccinului anti COVID-19. "Sper ca în această lună să putem să avem la dispoziţie şi noua variantă a vaccinului. Pentru noua variantă a vaccinului încercăm să luăm o cantitate care să fie undeva în jur de 25% din cea contractată pentru 2022. Dozele din depozite sunt în depozite până la data de expirare, nu avem ce să facem pentru că nu există niciun fel de dorinţă din partea unei alte ţări să le primească, chiar şi gratuit. Deci, este clar că vor rămâne acolo şi, în măsura în care vor expira, o să trebuiască neutralizate conform procedurilor legale. (...) Probabil până în trei milioane de doze faţă de 11,2 milioane contractate", a afirmat ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Alexandru Rafila: Peste un milion de români s-au imunizat gratuit cu vaccin antigripal. Mai puţin de 400.000 de doze disponibile