Antena Meniu Search
x

Anchetă după moartea unei femei cu coronavirus pe heliportul din Ghimbav

Procurorii au deschis anchetă în cazul unei femei care a murit în timpul unui transfer între spitale. Şi ministrul Sănătăţii a cerut explicaţii managerilor implicaţi în mutarea bolnavei COVID.

de Redactia Observator

la 26.04.2020, 00:37

Vezi și
  • Pacienta avea 36 de ani.
  • Tânăra urma să fie transferată la alt spital.

Cazul femeii de 36 de ani care a murit pe heliportul din Ghimbav a dus la un val de anchete în Braşov. Medicii de acolo au cerut pentru trei pacienţi în stare gravă transferul la Ploieşti pentru că nu mai aveau locuri la terapie intensivă. Ministrul Sănătăţii a vrut să afle personal cum s-a luat decizia de transfer.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Este o vizită de evaluare la faţa locului, în care vreau să văd o stare a lucrurilor, dacă personalul are echipament de protecţie, adresabilitatea de la Unitatea de Primiri Urgenţe atitudinea la tot ce inseamna pacient, Braşov este al 8-lea judeţ ca număr de cazuri - 386 de cazuri ieri, la prânz, 14 decese, 46 de cadre medicale infectate. Este o evaluare care arată la faţa locului şi evoluţia pandemiei.

Anca Bâtiu, purtător cuvânt DSP Braşov: Dacă decizia de transfer a fost una de sănătate publică, criteriile au rămas in responsabilitatea medicilor curanţi din cadrul acestei secții de ATI Covid de la Spitalul Judeţean Braşov. Nu v-aş putea spune care au fost criteriile.

Din Braşov, Ministrul a ajuns la Spitalul din Ploieşti, acolo unde au fost transferaţi cei doi pacienţi. Între timp, acolo o asistentă medicală a fost depistată pozitiv.

Violeta Tănase, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Ploiești: A acuzat dureri în gât, motiv pentru care s-a decis de către medicul de gardă să-i recolteze iniţial un test rapid, care a ieşit negativ, şi un test PCR pe aparatul nostru din urgenţă şi la testul PCR a ieşit pozitiv.

Imediat după ce au primit rezultatele testului medicii au stabilit ca ea să fie internată la spitalul CF din Ploieşti. Starea ei în acest moment este una bună.

Toţi colegii femeii au fost testaţi şi izolaţi în unitatea medicală până la sosirea rezultatelor.

Între timp, în restul ţării, tot mai mulţi români pierd lupta cu virusul fără leac. Un bărbat în vârstă de 46 de ani transferat în stare gravă din Suceava la Bucureşti în acelaşi elicopter cu Înalt Preasfinţitul Pimen a murit. Bărbatul, şofer profesionist, era tatăl a 10 copii.

Dorina Covaliu, soţia pacientului: Mai devreme, ieri pe la 10-11 ne-au spus că evoluează spre bine, plămânii lui funcţionează 60% şi urmează duminică să fie detubat. şi după câteva ore ne-a sunat că s-a confirmat decesul. Suntem dărâmaţi cu totul.

Sâmbătă s-a înregistrat şi cea mai tânără victimă COVID din România, o pacientă în vârstă de numai 21 de ani din judeţul Vrancea. Tânăra suferea şi de alte afecţiuni, printre care insuficienţă cardiacă, obezitate şi sindrom Down.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Anchetă după moartea unei femei cu coronavirus pe heliportul din Ghimbav