Antena Meniu Search
x

Asistentă din clipul de la Victor Babeș: ”Oricât de greu ar fi, noi suntem împreună”

Adevăraţii eroi sunt cei care, în cele mai grele perioade pentru ei, găsesc puterea să-i încurajeze şi pe ceilalţi. "Rezistaţi" - este mesajul emoţionant pe care asistentele de la Spitalul Victor Babeş din Capitală l-au transmis atât colegilor, cât şi nouă, tuturor.

de Redactia Observator

la 06.04.2020, 03:33

Vezi și
  • Videoul a fost postat pe Facebook.
  • Cine sunt protagoniștii.

Adevăraţii eroi sunt cei care, în cele mai grele perioade pentru ei, găsesc puterea să-i încurajeze şi pe ceilalţi. "Rezistaţi" - este mesajul emoţionant pe care asistentele de la Spitalul Victor Babeş din Capitală l-au transmis atât colegilor, cât şi nouă, tuturor. Şi nu oricum, ci... în paşi de dans. Filmarea a devenit virală şi a strâns, în câteva ore, mii de aprecieri. 

Momentul spectaculos a fost filmat în secţia de Pneumologie a spitalului Victor Babeş. O asistentă medicală dansează, în timp ce colegele ei transmit mesaje de încurajare către toate cadrele medicale care luptă, din linia întâi, cu pandemia. Pe pancarte, sunt scrise zeci de nume de medici şi asistente. Eroii în alb ai acestor vremuri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Coregrafia e pusă în scenă pe o piesă dedicată personalului medical din întreaga lume. Mesajul este pe cât de simplu, pe atât de puternic: "Rezistaţi".

În Spitalul Victor Babeş, 25 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus. Suferinţa nu le-a luat însă pofta de viaţă. Momente la fel de emoţionante au fost filmate şi în spitalul din Deva, un alt focar al României. Asistentele închise în secţii au dansat în paşi de...vals. Într-o explozie de optimism şi speranţă.

Într-una dintre cele mai grele perioade prin care trece omenirea, solidaritatea a şters graniţe. Pe aceleaşi ritmuri, medici şi asistente din toată lumea au găsit puterea de a transmite... bucurie mai departe. În Spania, pacienţii au privit dansul ca pe un spectacol. Şi ca pe o garanţie că totul va fi bine.

(Reporter): Ce este cel mai greu atunci când tratezi un bolnav de coronavirus?

(Simona Pană): Este foarte greu pentru că nu poţi, din cauza echipamentului, să ai contactul vizual. Să nu poţi să dai empatia, să transmiţi mai bine sentimetele.

În toată lumea, sunt mii de cadre medicale infectate. Pentru miile de vieţi pe care le salvează, avem datoria de a-i trata şi noi cu respect.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Asistentă din clipul de la Victor Babeș: ”Oricât de greu ar fi, noi suntem împreună”