Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Update Vaccinarea anti-Covid, amânată la unele cabinete ale medicilor de familie, din lipsă de ser sau materiale sanitare

Peste 3.000 de medici de familie încep, astăzi, vaccinarea anti-Covid în cabinetele proprii. Imunizarea persoanelor cu vârsta peste 18 ani se va face cu serul Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză. 

de Veronica Micu

la 04.05.2021 , 09:42

Actualizare ora 9:10 - Vaccinarea anti-Covid a fost amanată la unele cabinete ale medicilor de familie, care nu au primit serul necesar sau materialele sanitare.

De astăzi, oamenii vor putea să se vaccineze şi la medicii de familie. Aceştia vor fi aprovizionaţi cu serul de la Johnson & Johnson, singurul vaccin care nu necesită şi o a doua doză. Peste 3.000 de medici de familie din toată țara participă la campania de vaccinare şi vor începe imunizarea în cabinetele proprii, a anunțat secretarul de stat Andrei Baciu. 

”Începând de mâine vom avea încă 3.035 fluxuri noi de vaccinare! Medicii de familie se alătură campaniei anti-covid şi încep imunizarea în propriile cabinete. Le mulţumesc tuturor celor care au acceptat să facă parte din echipa care se luptă în fiecare zi cu pandemia de coronavirus. Serul va ajunge în toate zonele ţării, inclusiv în mediul rural. Fiecare doză de vaccin administrată ne va duce mai aproape de ceea ce aşteptăm de mai bine de un an - reîntoarcerea la viaţa obişnuită. Sper ca în curând să vină alături de noi tot mai mulţi medici de familie, iar numărul cabinetelor să fie mărit”, a scris, luni, pe Facebook, vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu.

Vezi și

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Lista detaliată cu cei 3.035 de medici înscrişi până acum:

Mun. Bucureşti (225), Alba (46), Arad (96), Argeş (68), Bacău (63), Bihor (66), Bistriţa (112), Botoşani (41), Braşov (74), Brăila (30), Buzău (85), Călăraşi (63), Caraş Severin (9), Cluj (64), Constanţa (77), Covasna (46), Dâmboviţa (76), Dolj (119), Galaţi (36), Giurgiu (25), Gorj (59), Harghita (59), Hunedoara (39), Ialomiţa (34), Iaşi (191), Ilfov (53), Maramureş (109), Mehedinţi (55), Mureş (130), Neamţ (107), Olt (112), Prahova (70), Satu Mare (58), Sălaj (38), Sibiu (105), Suceava (43), Teleorman (57), Timiş (113), Tulcea (35), Vaslui (37), Vâlcea (29), Vrancea (81).

Vicepreşedintele CNCAV a precizat că administrarea vaccinului va fi într-o singură doză, deci nu va fi nevoie de rapel. ”Acest ser poate fi administrat tuturor persoanelor peste 18 ani. Detalii despre acest vaccin găsiţi aici: https://is.gd/sndnW4, a mai transmis vicepreşedintele CNCAV.

Maraton de vaccinare în centrele Ministerului Apărării

Tot astăzi începe maratonul de vaccinare în mai multe centre ale Ministerului Apărării Naționale, care constă în imunizări care se fac non-stop în perioada 4-11 mai.

Potrivit MApN, campania se desfășoară în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București și în unitățile sanitare militare din țară care sunt și centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin.

Astfel, în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara, începând de marţi, ora 8.00, populația generală care dorește să se vaccineze se va prezenta, la orice oră, fără o programare prealabilă. Acestea vor funcționa 24 de ore din 24, în perioada 4-11 mai. Totodată, persoanele vaccinate vor fi înregistrate în RENV și vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

„În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitările pe plan local, și celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a MApN vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă”, a mai transmis MApN.

Ministerul precizează că asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populației generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului - peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operaționalizat 20 de centre mobile de vaccinare, care acționează gradual, începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Sănătate » Vaccinarea anti-Covid, amânată la unele cabinete ale medicilor de familie, din lipsă de ser sau materiale sanitare