Foto

48.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au sosit astăzi în România

De Daniel Murărescu.
Publicat: 28.04.2021, 11:56.
Actualizat: 28.04.2021, 12:03

A sosit în România pe cale terestră o nouă tranșă de vaccin livrată de compania Johnson & Johnson, care constă în 48.800 de doze, a anunțat Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

vaccin Johnson & Johnson

Vaccinuri Johnson & Johnson

Abaca Press / Utrecht Robin via Hepta

Astăzi, 28 aprilie a.c., au ajuns în România pe cale rutieră, o nouă tranșă de vaccinuri livrată de compania farmaceutică Johnson & Johnson, care constă în 48.000 de doze. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

CNCAV a reamintit că pe data de 14 aprilie a.c. a fost recepționată prima tranșă de 60.000 de doze Janssen de la compania Johnson&Johnson.

Citește și:

Pentru continuarea procesului de vaccinare prin intermediul centrelor/echipelor mobile de vaccinare și inițierea vaccinarii prin intermediul medicilor de familie începând cu data de 04.05.2021, 57.500 de doze de la producătorul Johnson&Johnson se distribuie de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMMC) către Centrele Regionale de Depozitare, astfel:
- Centrul Regional de Distribuție Brașov: 10.000 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.000 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Constanța: 10.000 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Craiova: 10.000 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.000 doze;
- Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.500 doze.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației, a transmis CNCAV.

Vaccinul Johnson & Johnson a primit undă verde de la EMA, după cazurile de tromboză

Pe 21 aprilie vaccinul Johnson & Johnson a primit undă verde de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Au fost doar 8 tromboze severe din 7 milioane de doze. Concluzia experţilor europeni a venit la o săptămână după ce Europa a suspedat administrarea vaccinului.

Decizia este cu atât mai importantă cu cât numeroase ţări europene, inclusiv România, se bazează pe acest vaccin pentru a-şi accelera campania de imunizare. "Beneficiile vaccinului depăşesc riscurile. Suntem încrezători că poate fi administrat în siguranţă". Este anunţul care a dat undă verde folosirii a sute de mii de doze de vaccin Johnson & Johnson, blocate de o săptămână în depozitele din Europa, inclusiv din România.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.