Antena Meniu Search
x

Avertisment pentru asistentele de la chirurgie din Spitalul Judeţean Călăraşi. ”Uniformele mulate provocatoare” şi unghiile colorate, interzise

Conducerea secţiei de chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean Călăraşi le-a transmis printr-un mesaj pe WhatsApp asistentelor că nu mai au voie să mai intre în secţie purtând „uniforme mulate provocatoare, fuste scurte, unghii colorate, ţinută necorespunzătoare în mediu sanitar”. Şefa secţiei a declarat pentru jurnaliştii locali că a decis să trimită mesajul după ce a observat privirile pacienţilor.

de Redactia Observator

la 10.06.2022, 14:29

Avertisment pentru asistentele de la chirurgie din Spitalul Judeţean Călăraşi - Shutterstock

Potrivit anunţului primit de asistente şi făcut public de jurnaliştii de la calarasipress.ro, asistentele nu mai au voie să intre în secţie cu „uniforme mulate provocatoare, fuste scurte, unghii colorate, ţinută necorespunzătoare în mediu sanitar”. Mesajul arată că la chirurgie există „cel puţin trei asistente în această situaţie”.

Şefa secţiei de chirurgie: "Am văzut privirile bolnavilor"

Şefa secţiei de chirurgie, Profira Stan, a declarat că este normal ca asistentele să poarte „echipamentul regulamentar”. Ea spune că şeful său i-a atras atenţia cu privire la ţinuta asistentelor. 

„Nu aşa am învăţat la şcoală, că trebuie să avem un echipament decent, nu excentric? Am constatat privirile bolnavilor, deci nu e normal ca o ţinută să nu fie regulamentară. Regulamentul nostru este fără unghii şi fără ojă, nu au ce să facă decât când sunt în concediu.  (...) Chiar şeful de secţie mi-a semnalat, eu nu am vrut să reacţionez chiar imediat, cu toate că constatasem, dar asta e, fetele tinere vor să-şi arate... Nu sunt absurdă, chiar nu am vrut să mă iau din prima de ele, pentru că aveau impresia că am eu ceva cu tinereţea lor dar... Nu a pornit de la mine, a pornit de la privirile pacienţilor şi mi-a atras atenţia şeful de secţie şi a trebuit să iau măsuri şi să impun să se întoarcă la ţinuta regulamentară”, a declarat asistenta şefă pentru jurnaliştii din Călăraşi, potrivit news.ro.

Profira Stan mai spune că nu doar în secţia de chirurgie vin la serviciu asistente îmbrăcate indecent, ci şi în alte secţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Sanatate » Avertisment pentru asistentele de la chirurgie din Spitalul Judeţean Călăraşi. ”Uniformele mulate provocatoare” şi unghiile colorate, interzise