Meniu LIVE
Search
x

Bătrân din Sibiu, infectat cu virusul West Nile. Nu călătorise în străinătate sau zone populate de ţânţari

Un bărbat de 67 de ani din Agnita, judeţul Sibiu, a fost diagnosticat cu infecţie cu virusul West Nile, deşi nu a călătorit în străinătate sau în zone cu activitate cunoscută a ţânţarilor. El a fost internat la Spitalul Judeţean, fiind externat vindecat.

De Redactia Observator la 23.09.2022, 15:42

Încă un pacient depistat cu virusul West Nile pe teritoriul României. Potrivit datelor comunicate, vineri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, este vorba despre un bărbat în vârstă de 67 de ani, pensionar, din Agnita.

Simptome West Nile. Bărbatul s-a vindecat

El a început să prezinte simptome în 2 septembrie, acestea incluzând febră, cefalee, vărsături, fotofobie (sensibilitate la lumină), stare confuzională, dezorientare, semne clinice de iritaţie meningeală (redoare de ceafă, semnele Kernig şi Brudzinski). Pacientul a fost internat, în 6 septembrie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, cu diagnosticul meningoencefalită acută cu virus West Nile (WN), el fiind externat în 16 septembrie, vindecat.

Sursa citată a precizat că bărbatul nu a călătorit în alte ţări sau în zone cu activitate cunoscută a populaţiei de ţânţari. ”A fost clasificat ca şi caz probabil de către INSP în 22.09, pentru cazul confirmat fiind necesară izolarea virusului WN în sânge sau lichidul cefalorahidian, precum şi alte criterii de laborator specifice. Cazul este probabil, deoarece întruneşte criteriile clinice, epidemiologice şi criteriul de laborator pentru caz probabil – răspuns imun specific antivirus WN în ser (apariţia de anticorpi specifici IGM)”, a explicat sursa citată de news.ro.

Ultimele cazuri de infecţie cu virusul West Nile în judeţul Sibiu au fost în anul 2020 (3 cazuri).

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Bătrân din Sibiu, infectat cu virusul West Nile. Nu călătorise în străinătate sau zone populate de ţânţari

Breaking News

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%