Antena Meniu Search
x

Video Cadre medicale, scutiri false de la îngrijirea bolnavilor Covid. O asistentă ar fi spus că nu suportă să stea mult timp în combinezon

Medici şi personal medical de la Spitalul pentru copii Grigore Alexandrescu şi Spitalul Floreasca sunt suspectaţi că s-ar fi sustras nejustificat de la îngrijirea bolnavilor COVID. 

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 14:07

Vezi și
  • Cadre medicale, scutiri false de la îngrijirea bolnavilor Covid. O asistentă ar fi spus că nu suportă să stea mult timp în combinezon

Conform unor sesizări depuse la ministerul Sănătăţii, aceştia ar fi folosit adeverinţe false pentru a fi scutiţi de gărzi. Cseke Attila a trimis astăzi Corpul de Control la aceste spitale. 

Andre Rotaru, reporter Observator: "Este vorba în total, se pare, despre 12 cadre medicale, 8 dintre ele de la Spitalul Grigore Alexandrescu din București și 4 de la Spitalul Floreasca. În cazul spitalului de copii, se pare că este vorba despre 8 medici care și-au luat astfel de adeverințe, șase dintre ei nu aveau astfel voie să facă gărzi, iar alți doi nu aveau voie să intre deloc pe secțiile Covid. În cazul Spitalului Floreasca, din informațiile noastre, se pare că ar fi vorba despre patru asistente medicale. Sunt adeverințe obținute, se pare, de la medici de medicina muncii, de la clinici private care aveau contract cu cele două unități spitalicești. Motivele invocate de personalul medical sunt variate. Un exemplu ar fi cel al unei asistente de la Spitalul Floreasca. Aceasta a spus că, pur și simplu, nu poate să petreacă foarte mult timp în combinezon. Toate acestea sunt informații obținute pe surse. Ceea ce știm oficial este că deja Corpul de Control a fost trimis la cele două spitale și va verifica cu exactitate legitimitatea acestor adeverințe".

Cseke Attila: Nu se poate ca unii să muncească de luni întregi fără oprire şi alţii să se sustragă nejustificat

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat reprezentanţilor corpului de control să verifice modul de eliberare, precum şi legalitatea unor adeverinţe medicale emise pentru personalul medical în vederea exceptării de la efectuarea gărzilor şi scutirea de la acordarea asistenţei medicale pacienţilor infectaţi cu SARS-Cov-2. Măsura a fost luată după ce ministerul Sănătăţii a primit sesizări privind existenţa unui număr de 12 cazuri semnalate în două unităţi sanitare.

“Am luat decizia de a trimite corpul de control pentru verificări din respect pentru personalul medical aflat în linia întâi, dar şi pentru pacienţii care aşteaptă din partea noastră corectitudine şi profesionalism. Nu se poate ca unii să muncească de luni întregi fără oprire şi alţii să se sustragă nejustificat. Vom trimite astfel de controale la toate sesizările pe care le vom primi până oamenii vor înţelege că trebuie să îşi facă datoria”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Cadre medicale, scutiri false de la îngrijirea bolnavilor Covid. O asistentă ar fi spus că nu suportă să stea mult timp în combinezon