Antena Meniu Search
x

Când începe valul 5 de Covid în România. Ministrul de Interne a cerut verificarea zilnică a persoanelor carantinate

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, că valul 5 de Covid în România va începe, conform previziunilor specialiștilor, peste trei săptămâni.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.12.2021, 19:13

Când începe valul 5 de Covid în România. Ministrul de Interne a cerut verificarea zilnică a persoanelor carantinate - Hepta

Ministrul a estimat că numărul persoanelor aflate în carantină va depăși 115.000.

În prezent numărul persoanelor carantinate este de circa 100.000, a spus Lucian Bode, care a precizat că media zilnică a persoanelor carantinate venite din afara ţării este de aproximativ 14% din totalul celor care au intrat în ţară în ultimele şapte zile.

Bode a cerut verificarea zilnică a persoanelor carantinate

Lucian Bode a declarat că, în ultimele zile s-a observat o scădere a ratei de carantinare pentru persoanele care intră în ţară. El le-a cerut prefecților verificarea zilnică a persoanelor aflate în carantină, pentru ca la sfârşitul zilei să existe o situaţie clară, la nivel naţional. El a cerut și condiții decente pentru cei carantinați - spaţii de cazare, transport şi hrană.

Pe acelaşi subiect

”Estimăm că numărul celor carantinaţi la nivel naţional va depăşi 115.000 de persoane, ceea ce înseamnă nu volum mare de muncă pentru structurile noastre”, a afirmat Bode.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a solicitat tuturor structurilor MAI din teritoriu să facă faţă oricăror povocări din această perioadă şi să pună în aplocare cu maximă responsabilitate planurile de măsuri adoptate la nivelul MAI şi a instituţiilor subordonate, ţinând cont de contextul pandemic. 

“Am convocat această şedinţă de lucru pentru a analiza împreună măsurile ce se impun în contextul sărbătorilor. Urmează o perioadă foarte solicitantă, având în vedere că aria de responsabilitate a devenit mai complexă și când spun mai complexă mă refer la gestionarea situației de la frontieră, că urmare a introduceii formularului de localiare a pasagerului şi cu toate consecinţele care decurg aici, verificarea respectării măsurilor de carantinare în primul rând. Doresc să transmis un mesaj foarte clar către toate structurile MAI din teritoriu pentru a face faţă provocărilor din această perioadă. Vă solicit să puneţi în aplicare cu maximă responsabilitate planurile de măsuri adoptate la nivelul MAI şi a instituţiilor subordonate, ce vizează această perioadă de final de an. Este important ca şi această perioadă să fie gestionată în condiţii optime, ţinând cont de contextul special caracterizat de continuarea luptei împotriv pandemiei. (...) Volumul de muncă este imens, raportările privind media zilnică a persoanelor carantinate venite din afara ţării este de aproximativ 14% din totalul celor care au intrat în ţară în ultimele şapte zile. Să nu uităm că la acestea se adaugă persoanele deja carantinate la nivel national, cee ace ridică numărul total, doar în momentul de faţă, la peste 100.000 de persoane care intră în aria de verificare a MAI", a declarat ministrul de Interne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Când începe valul 5 de Covid în România. Ministrul de Interne a cerut verificarea zilnică a persoanelor carantinate