Antena Meniu Search
x

Video Care este cel mai frecvent tip de cancer din România. Medic: "La nivel mondial este o cifră impresionantă"

Cancerul de colon este la nivel mondial este al treilea cel mai frecvent cancer la bărbaţi şi al doilea, la femei. Datele din 2020, arată că peste 300 de mii de astfel de îmbolnăviri s-au înregistrat atunci pe glob.

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 15:38

Vezi și

În România, este chiar cel mai frecvent tip de cancer. Cam 90% dintre cazuri apar la cei trecuţi de vârsta de 50 de ani, dar evident, asta nu este o regulă. La fel cum nu este o regulă ca el să fie ereditar. Ba din contră, 80% dintre cazuri vin din mutaţii spontane. Ce avem de făcut ca să nu ajungem la un astfel de diagnostic, dar şi cât de mult a evoluat medicina, în tratarea cancerului de colon.

Doctorul Hassan Noor, medic specialist chirurgie oncologică a fost prezent la Observator şi a explicat despre simptome şi tratament. 

"Cancerul de colon este o problemă serioasă de sănătate publică, este cu incidenţă de creştere majoră în ultimii ani. La nivel mondial este o cifră impresionantă de 1.200.000 de cazuri nou diagnosticate în fiecare an. Iar la nivel naţional, în România sunt peste 12.000 de cazuri diagnosticate în fiecare an. Dintre cei 12.000, 7.000, din păcate, pierd războiul cu această boală.  (...) În primul rând, este foarte important să ştim cu ce boală ne luptăm, să ştim în ce stadiu se află boala. Dacă este vorba despre o boală avansată, sunt şanse mari să fie nevoie de tratamente mai puţin plăcute, care sunt greu de suportat de către pacient. Dacă încercăm să întegrăm un sistem de monitorizare, prin care să putem percepe cancerul de colon în stadiu incipient, cu siguranţă vom putea să oferim soluţii foarte bune", a declarat doctorul Hassan Noor la Observator. 

Incidenţă cancer de colon

Pe acelaşi subiect

(nivel mondial)

12,7% din toate diagnosticele noi de cancer

2020: 190.000 de bărbaţi

          150.000 de femei 

Sursa: Copac.ro

Cancerul de colon: 

90% din cazuri, persoane peste 50 de ani 

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Care este cel mai frecvent tip de cancer din România. Medic: "La nivel mondial este o cifră impresionantă"