În goana după o alimentaţie sănătoasă, carnea de iepure este din ce în ce mai căutată
În goana după o alimentaţie sănătoasă, carnea de iepure este din ce în ce mai căutată. Are un nivel scăzut de colesterol, puţine calorii şi este foarte gustoasă, spun chiar nutriţioniştii. În ţară însă crescătoriile sunt puţine şi fac cu greu faţă cererilor de peste tot.
În goana după o alimentaţie sănătoasă, carnea de iepure este din ce în ce mai căutată. Are un nivel scăzut de colesterol, puţine calorii şi este foarte gustoasă, spun chiar nutriţioniştii. În ţară însă crescătoriile sunt puţine şi fac cu greu faţă cererilor de peste tot. Au înţeles asta şi nişte fermieri din Mureş, care au construit de la zero o afacere de succes.
În familia Orban din localitatea Reghin, pasiunea pentru creşterea iepurilor s-a moştenit din tată în fiu, iar acum cinci ani a devenit o afacere în toată regula.
Oamenii au făcut un credit şi au cumpărat trei rase care nu doar că se cresc uşor, dar aduc şi profit. Una este doar pentru expoziţii, iar celelalte două sunt destinate consumului.
- Cercetătorii au descoperit ce tip de pastile contraceptive prezintă cel mai mare risc de infarct sau AVC
- Sistemul medical care emite reţete compensate şi gratuite este nefuncţional. Timpi mari de aşteptare în cabinete...
- Tratament revoluţionar împotriva cancerului. Oamenii de ştiinţă au descoperit o terapie care atacă tumorile
- O boală tot mai frecventă în rândul copiilor, cauza a 30-50% dintre vizitele la medic. Stresul o agravează
- Cât de sănătoase sunt sucurile naturale? Un nou studiu are concluzii şocante: efectele, resimţite după 3 zile
După multă muncă, fermierii au reuşit să amortizeze banii împrumutaţi. Acum pot spune că sunt pe plus, dar toţi bani sunt reinvestiţi. tot în animale. În prezent, au 150 de iepuri.
Cei mai mulţi clienţi consumă carnea de iepure mai mult la recomandarea medicilor, spun crescătorii. Este fragedă, se digeră uşor şi are mai puţin colesterol chiar şi decât carnea de curcan. În ultimul timp, abia dacă fac faţă comenzilor care vin din toată ţara.
Carnea de iepure se vinde cu 28 de lei kilogramul.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰