Antena Meniu Search
x

În goana după o alimentaţie sănătoasă, carnea de iepure este din ce în ce mai căutată

În goana după o alimentaţie sănătoasă, carnea de iepure este din ce în ce mai căutată. Are un nivel scăzut de colesterol, puţine calorii şi este foarte gustoasă, spun chiar nutriţioniştii. În ţară însă crescătoriile sunt puţine şi fac cu greu faţă cererilor de peste tot.

de Redactia Observator

la 14.11.2019, 12:10

Vezi și

În goana după o alimentaţie sănătoasă, carnea de iepure este din ce în ce mai căutată. Are un nivel scăzut de colesterol, puţine calorii şi este foarte gustoasă, spun chiar nutriţioniştii. În ţară însă crescătoriile sunt puţine şi fac cu greu faţă cererilor de peste tot. Au înţeles asta şi nişte fermieri din Mureş, care au construit de la zero o afacere de succes.

În familia Orban din localitatea Reghin, pasiunea pentru creşterea iepurilor s-a moştenit din tată în fiu, iar acum cinci ani a devenit o afacere în toată regula.

Oamenii au făcut un credit şi au cumpărat trei rase care nu doar că se cresc uşor, dar aduc şi profit. Una este doar pentru expoziţii, iar celelalte două sunt destinate consumului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După multă muncă, fermierii au reuşit să amortizeze banii împrumutaţi. Acum pot spune că sunt pe plus, dar toţi bani sunt reinvestiţi. tot în animale. În prezent, au 150 de iepuri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei mai mulţi clienţi consumă carnea de iepure mai mult la recomandarea medicilor, spun crescătorii. Este fragedă, se digeră uşor şi are mai puţin colesterol chiar şi decât carnea de curcan. În ultimul timp, abia dacă fac faţă comenzilor care vin din toată ţara.

Carnea de iepure se vinde cu 28 de lei kilogramul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » În goana după o alimentaţie sănătoasă, carnea de iepure este din ce în ce mai căutată