Antena Meniu Search
x

Video Cât de periculoase sunt de fapt "medicamentele-minune" cu care slăbeşti peste noapte. Medicii trag un semnal de alarmă: efectele adverse sunt grave

Sărbătorile au trecut, iar mulţi pică acum proba cântarului. Cine n-are răbdare să vadă rezultate la sală, a găsit o scurtătură spre farmacie. Medicii atrag însă atenţia că medicamentele-minune care topesc kilogramele peste noapte nu există, ba mai mult: efectele lor adverse pot fi foarte periculoase. Grav este că aceste suplimente continuă să se vândă pe internet, fără reţete. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 07.01.2024, 19:55

Vezi și

Olivia Micşa e medic nutriţionist şi face sport 6 zile din 7. Pe lângă antrenamentele zilnice, ştie exact ce, cum, cât şi când să manance pentru o viaţă sănătoasă şi un corp de invidiat.

Olivia Micşa, medic nutriţionist: O dietă echilibrată ar trebui să includă toate principiile nutritive carbohidraţi, proteine şi lipide sănătoase. Sunt multe persoane care apelează din prima la aceste tablete care promit miracole, experimentează pe propria piele faptul că nu duc la rezultate bune.

Printre cele mai comune şi căutate sunt ceaiurile

Medicamentele de slăbit se vând ca pâinea caldă în această perioadă, după sărbătorile de iarnă. 

Pe acelaşi subiect

Anda Vija, farmacist: Printre cele mai comune şi căutate sunt ceaiurile, ceai verde antiadipos, este un ceai care are un puternic efect laxativ. Avem produsele pe bază de plante, care scad senzaţia de foame. Şi apoi avem produsele din artileria grea, care nu se dau fără prescripţie medicală, care scad nivelul de glocoză din sânge.

Medicamente vândute pe internet, fără reţetă

Pe internet însă, aceste medicamente sunt promovate inclusiv de staruri americane şi se vând fără reţetă. 

Iulia Pop, reporter Observator: Medicamentele de tipul acesta se eliberează în farmacii doar pe bază de prescripţie medicală şi se păstrează în condiţii foarte stricte, la temperaturi atent controlate şi monitorizate. Din păcate, se vând la liber şi pe reţelele de socializare. Farmaciştii atrag atenţia că în doar câteva zeci de minute de depozitare necontrolată şi incorectă, substanţele pe care le conţin se destabilizează. Practic, devin ineficiente.

Ineficiente pentru slăbit, dar cu aceleaşi efecte secundare

Anda Vija, farmacist: De la iritabilitate, insomnie, anxietate, depresie. Palpitaţii, tahicardii, dureri în piept. Digestive – gastrite, ulcer la partea intestinală şi asupra sistemului endocrin şi asupra hormonilor.

Cea mai bună soluţie pentru slăbit: mişcarea

Cea mai bună soluţie pentru slăbit rămân dieta echilibrată şi mişcarea.

Narcisa Martin, instructor fitness, campion european la culturism: Noi la sala aceasta chiar organizăm o competiţe în fiecare an de slăbire, se ţine cot la cot cu nutriţionistul, antrenorul şi psihologul, iar anul trecut persoana care a slăbit cel mai mult a scăpat de 25 de kilograme.

Bărbat: Mă simt mai bine, mai voios. Fără ceaiuri, cu sport! Cred că e singura metodă bună.

Tânără: Mulţi dintre noi ducem o viaţă destul de sedentară şi cred că sportul ajută la echilibru, să poţi să menţi o viaţă cât mai sănătoasă, împreună cu alimentaţia, bineînţeles, să nu ai probleme de sănătate.

Specialiştii nu recomandă sub nicio formă dietele

Specialiştii nu recomandă sub nicio formă dietele, ci schimbarea obiceiurilor alimentare. Slăbirea rapidă înseamnă pierderea masei musculare. Grăsimea este, însă, cea care trebuie eliminată. Iar asta se face doar prin sport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Cât de periculoase sunt de fapt "medicamentele-minune" cu care slăbeşti peste noapte. Medicii trag un semnal de alarmă: efectele adverse sunt grave