Antena Meniu Search
x

Ce efecte a avut purtatul măștii în aer liber. În Argeş numărul de infectări a scăzut de la 100 pe zi, la 17

Este o măsură despre care vorbesc tot mai des oficialii de la Bucureşti, încurajaţi de rezultatele din judeţele unde s-a luat deja această măsură. În Argeş, de exemplu, unde masca este obligatorie şi în aer liber, numărul de infectări a scăzut de la 100 pe zi, la 17.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 12.10.2020, 11:15

Vezi și
  • Masca ar putea să devină obligatorie şi pe stradă.
  • Este o măsură despre care vorbesc tot mai des oficialii de la Bucureşti

Masca, principala armă în lupta cu virusul, a devenit un accesoriu obligatoriu în mai multe localităţi, chiar şi în aer liber. Argeşul a fost primul judeţ care a implementat măsura. Şi iată ce s-a întâmplat: De la 100 de cazuri noi pe zi, câte se înregistrau în luna iulie, s-a ajuns, ieri, la doar 17 infectări.

O scădere importantă, care i-a făcut pe oficialii de la Bucureşti să ia în calcul extinderea măsurii. Decizia finală aparţine însă Prefecturilor din fiecare judeţ.

Ludovic Orban - premierul Romaniei: Mai bine porti masca din asta decat sa ajungi sa ai nevoie de masca de oxigen sau doamne fereste sa fii intubat.

Nelu Tătaru: În funcţie de evoluţia pandemiei în fiecare localitate în parte comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţe iau aceste decizii.

La Iași, în schimb, măsura nu a avut aşa mare succes, pentru că. nu prea a fost respectată. Când masca a devenit obligatorie, erau 27 de cazuri în fiecare zi. Acum, la fiecare 24 de ore apar câte 200 de noi bolnavi.

La Iași masca de protecție este obligatorie atât în spațiile publice închise cat și în cele deschise de la începutul lunii august. Totusi mai multe controale s-au făcut abia in ultima săptămână. In ultimele 24 de ore s-au dat 184 de amenzi pentru nepurtarea măștii de protectie

Reporter: De ce e important sa purtam masca, chiar şi pe stradă?

Vasile Cepoi, director DSP Iași: Pentru că nu știi cu cine te întâlnești, iar calea principala de transmitere e cea aerogena daca întâmplător strănută cineva in stradă în fața ta probabilitatea de a te infecta e foarte mare.

Masca de protecţie continuă să împărtă societatea în două. Unii nu cred în ultilitatea ei şi o poartă doar ca să scape de amenzi.

Alţii însă îşi pun toată speranţa în ea. În acest moment, masca este obligatorie şi în spaţiile deschise în 13 judeţe, printre care şi Prahova, Bacău, Timiș sau Hunedoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Ce efecte a avut purtatul măștii în aer liber. În Argeş numărul de infectări a scăzut de la 100 pe zi, la 17