Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce este virusul West Nile şi cât de periculos este. Au fost descoperiţi ţânţari purtători în Bucureşti

Autorităţile din Bucureşti au recunoscut, în cursul zilei de vineri, prezenţa în Capitală a unor ţânţari purtători ai teribilului virus West Nile.

de Redactia Observator

la 23.07.2021 , 14:30

Ce este virusul West Nile şi cât de periculos este. Au fost descoperiţi ţânţari purtători în Bucureşti Ce este virusul West Nile şi cât de periculos este. Au fost descoperiţi ţânţari purtători în Bucureşti - Hepta
  • Opt români au murit, în 2019, după ce s-au infectat cu virusul West Nile.

Informaţia trebuie să-i alarmeze pe bucureşteni, deşi până acum nu au fost confirmate persoane afectate de teribilul virus. Au existat suspiciuni în legătură cu posibilitatea ca mai multe persoane din Bucureşti să sufere din cauza virusului West Nile, însă specialiştii au infirmat, în cele din urmă, suspiciunile.

Virusul West Nile a fost detectat prima dată în 1937, în Uganda. În a doua jumătate a secolului 20 virusul s-a răspândit în mai multe zone din întreaga lume. Specialiştii susţin că în principal sunt infectate păsările, dar pot apărea infecţii şi la oameni, dar şi la animale precum cai, câini, pisici, veveriţe sau iepuri. După cum multă lume ştie, oamenii se infectează cu virusul West Nile prin muşcătura unui ţânţar infectat.

Virusul West Nile afectează omul în trei forme

Articolul continuă după reclamă

Cele mai multe cazuri de infectări cu virusul West Nile nu sunt neapărat periculoase pentru om. Vorbim aici despre cazurile în care omul prezintă o infecţie asimptomatică, ceea ce reprezintă cam 90% dintre cazuri.

Pe acelaşi subiect

Totuşi, există întotdeauna pericolul ca situaţia să degenereze. La cazurile intermediare vedem apariţia unor stări febrile la persoanele infectate cu virusul West Nile. Cea mai grea situaţie o au persoanele care se infectează cu teribilul virus şi să ajung să dezvolte meningită sau encefalită. La un caz din 150, virusul West Nile poate provoca afecţiuni neurologice grave, uneori fatale.

Virusul West Nile a lovit puternic România în 2019

Nu este prima dată când România pare să aibă probleme din cauza infecţiilor cu virusul West Nile. Ba chiar în 2019 ţara noastră a fost lovită puternică. Atunci, în perioada 3 iunie - 27 noiembrie s-au înregistrat 66 de cazuri de infecţie la oameni, iar opt persoane au murit din cauza complicaţiilor apărute.

Atunci, cele mai multe cazuri s-au înregistrat la grupa de vârstă 60-69 de ani, 21 de infecţii, dar au fost infecţii inclusiv la două persoane din grupa de vârstă 15-19 ani. Cele opt decese au survenit la pacienţi din Călăraşi, Constanţa, Bucureşti, Buzău, Iaşi, Olt, Teleorman şi Vrancea.

Cele mai multe infectări s-au înregistrat, atunci, în Bucureşti, 18 infectări, în Călăraşi, opt infectări, şi în Constanţa, şapte infectări. 39 de bărbaţi şi 27 de femei s-au infectat, în 2019, cu teribilul virus. Specialiştii arătau, la vremea respectivă, că au fost afectate în special zonele sunt se înregistrează temperaturi mai ridicate, virusul fiind mai degrabă prezent în zonele tropicale şi, cel mult, în zonele temperate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Sănătate » Ce este virusul West Nile şi cât de periculos este. Au fost descoperiţi ţânţari purtători în Bucureşti