Antena Meniu Search
x

Video Ce spun medicii despre scenariul Ministerului Sănătății ca inclusiv cadrele medicale infectate cu COVID-19 să fie chemate la muncă

România a sărit şi astăzi pragul de 30 de mii de infectări. La fel ca ieri, una din trei persoane testate a fost corfimată pozitiv. Autorităţile iau în calcul o măsură fără precedent. Dacă situaţia îmbolnăvirilor cu virusul COVID 19 va ajunge într-un punct critic, medicii şi asistentele ar putea veni în continuare la serviciu chiar dacă sunt infectaţi, la rândul lor, cu COVID-19.

de Redactia Observator

la 27.01.2022, 20:48

Vezi și

Dacă în România se va ajunge la scenariul pesimist al autorităţilor- 70.000 de cazuri pe zi- angajaţii din spitale ar putea veni la muncă chiar dacă sunt bolnavi.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: ”Această infecţie, la marea majoritate a persoanelor, este o infecţie banală, mai ales dacă sunt vaccinate. Personalul medical, în marea lui majoritate este vaccinat chiar cu trei doze. Atunci sigur că poate să-şi continuie activitatea”.

Medicii nu sunt de acord să fie chemați la serviciu dacă se infectează cu Covid-19

Nici personalul medical dar nici bolnavii nu cred ca e o idee bună.

Pe acelaşi subiect

Medic: ”Dacă aş fi pozitiv să vin la serviciu şi să lucrez în continuare? Nu, n-am voie. Nu e cam ciudat? Nu, nu. Probabil de o forţă majoră şi ne vor arunca aşa în bătălie. Dar nu, n-aş fi de acord”

Medic: ”Depinde de situaţie, ce înseamnă formă uşoară. Depinde de forma fiecăruia, cum se simte fiecare”

Cadru medical: ”Sunt foarte obosiţi. Doctorii sunt extenuaţi efectiv”.

Mai marii din Sănătate vor şi testarea tuturor angajaţilor din spitale. Acum aproape 1.500 de cadre medicale sunt infectate. Medicii spun însă ca testele rapide nu sunt eficiente în depistarea Omicron mai ales la persoanele vaccinate.

Testele rapide pot da rezultate fals negative la persoanele infectate cu Omicron

La Institutul Marius Nasta sunt 37 de persoane pozitive şi alte 10 sunt în carantină. Managerul spune că testarea trebuie gândită mult mai bine.

Beatrice Mahler, Institutul Marius Nasta: ”Aproape toţi colegii mei care au fost testaţi au fost negativi pe teste rapide şi sunt pozitivi la PCR pentru că simptomatologia, ei fiind vaccinaţi, este extrem de redusă şi încărcarea virală este mică. Prin urmare, ar fi nevoie de testare PCR”.

31.683 de persoane au fost confirmate cu SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Ce spun medicii despre scenariul Ministerului Sănătății ca inclusiv cadrele medicale infectate cu COVID-19 să fie chemate la muncă