Antena Meniu Search
x

Video Medicii cu forme uşoare de Covid ar putea fi chemaţi la muncă. Pentru ce scenariu de coşmar se pregăteşte ministrul Sănătăţii

Autorităţile ar putea lua o măsură extremă, dacă situaţia îmbolnăvirilor cu virusul COVID 19 va ajunge într-un punct critic. Medicii şi asistentele care sunt infectaţi s-ar putea duce în continuare la spital, să trateze bolnavii.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 27.01.2022, 16:25

Vezi și

Medicii infectaţi s-ar putea duce în continuare la spital să trateze bolnavii, în cazul în care situaţia ajunge critică în România.

Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în contextul în care de la o zi la alta tot mai mulţi medici se îmbolnăvesc, iar cei care nu au luat virusul sunt obligaţi să ţină locul celor bolnavi. 

Există deja spitale în care activitatea medicală este afectată, din lipsă de personal. 

În ce condiţii va fi chemat la muncă personalul medical

Pe acelaşi subiect

Andreea Petrescu, reporter Observator: Vorbim despre acel personal medical care are forme uşoare sau chiar asimptomatice de infecţie cu Sars-CoV-2. Vorbim de medici, asistente sau infirmieri care ar putea veni la serviciu să lucreze în secţiile unde sunt trataţi bolnavi cu Covid-19.

Alexandru Rafila spunea că se poate ajunge la această măsură dacă România înregistrează cel mai negru scenariu: 70.000 de persoane infectate într-o singură zi.

În acest moment, pe teritoriul României sunt 131 de focare în spitale, iar 1.448 de medici și asistenți au boala

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Medicii cu forme uşoare de Covid ar putea fi chemaţi la muncă. Pentru ce scenariu de coşmar se pregăteşte ministrul Sănătăţii