Video Ce spun nutriționiștii despre alimentele congelate. Sunt aproape la fel de sănătoase ca cele proaspete, cu o singură condiție
De voie, de nevoie, românii prind gustul alimentelor congelate. Şi asta pentru că sunt mult mai ieftine şi rezistă mult mai mult timp. Nutriţioniştii spun că legumele, fructele sau carnea sunt la fel de sănătoase ca cele proaspete, dar cu o condiţie: să nu mai fi fost decongelate.
Cheltuielile pe mâncare atârnă greu la buget. Lunar, dăm pe alimente în jur de 25 la sută din tot ce câştigăm. Pentru a face faţă preţurilor tot mai mari, oamenii pun în coşul de cumpărături produse congelate. Sunt mai ieftine decât cele proaspete şi asigură în continuare o dietă echilibrată.
Unele produse congelate sunt şi cu 50 la sută mai ieftine decât cele proaspete. De exemplu, un kilogram de broccoli congelat costă 12 lei, iar unul proaspăt - 20 de lei. De asemenea, afinele congelate au un preţ de 20 de lei, iar cele proaspete costă aproape 80 de lei. Nu e de mirare că cererea este tot mai mare.
Camelia Popescu, reprezentant supermarket: Un foarte mare trend, în ultima perioadă observăm produsele congelate, clienţii putând să îşi stocheze pentru mai multe zile. Fie fructele pentru un smoothie, fie legumele pentru un ratatou sau ciorbiţă clasică.
Nutriţioniştii spun că alimnetele congelate își păstrează proprietățile
Alexandru Sebastian Popa, nutriţionist: Procedura de congelare este una dintre cele mai bune metode de a conserva un aliment. Eu merg pe premiza că legumele şi chiar şi carnea congelată sunt sănătoase, însă, atenţie, să fie descongelate o singură dată. Nu le-aş descongela şi apoi le recongelez fiindcă nu am apucat să le gătesc.
Potrivit studiilor, majoritatea românilor consumă legume congelate sau la conservă o dată sau de două ori pe săptămână.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰