Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce sunt curele de detoxifiere şi care sunt riscurile la care te poţi expune. Medicii avertizează: "Macină din masa musculară"

Detox şi keto, termeni tot mai populari în zilele noastre, în special în rândul femeilor preocupate să slăbească şi să fie sănătoase în acelaşi timp. Apare însă o problemă. Medicii spun că este imposibil să rămâi sănătos, atât timp cât te supui unui regim sever de alimentaţie. Nu sunt nocive în sine dar... nu putem trăi doar cu ele. 

de Redactia Observator

la 09.08.2024 , 13:52

Curele de detoxifiere sunt diete de slăbit extreme, care pretind în acelaşi timp curăţarea organismului de substanţele toxice. Adevărul însă, este altul.

"În general curele detox sunt ceva ca un stres la care ne supunem organismul pentru că în mod normal corpul nostru are capacitatea de a face detox singur. Foarte sigur un shake cu nişte fructe sau cu nişte legume nu ne va ajuta foarte mult să ne transformăm. Cu siguranţă nu ne ajută să combatem efecte nocive pe care le-am adus corpului de-a lungul anilor. Aceste cure nu ne slăbesc, este un mit. Ce fac este să ne ajute să eliminăm mai repede conţinutul stomacal de unde vine diferenţa pe cântar. Ne deshidratează şi ne macină din masa musculară", explică Laura Eremia, nutriţionist.

Riscurile dietelor de detoxifiere

Vezi și

Sucurile concentrate de fructe sau shakeurile cu vitamine au, de mult ori, un coţinut foarte crescut de zaharuri. 

"Eu recomand tuturor să nu îşi consume caloriile prin shake-uri, să le bea pentru că e mult mai uşor să depăşim acest necesar dar şi mai mult decât atât vine cu o cantitate mare de zahăr care intră direct în fluxul sanguin şi atunci avem nişte oscilaţii de glicemie foarte foarte mari", explică Laura Eremia, nutriţionist.

"În cadrul curelor de detoxifiere pot să apară nişte avitominoze sevre şi deshidratarea. Se pot implementa şi căderi masive de păr şi bineînţeles şi funcţia hormonală mai ales a femeilor este afectată. Putem să întâmpinăm şi oboseală accentuată, chiar şi leşin", spune şi medicul nutriţionist Oana Ciuhurean.

De asemena, efectul yoyo este amplificat în urma acestor diete. După o perioadă în care corpul este privat de nutrienţi esenţiali, în momentul în care începem să mâncăm normal, ne vom trezi cu mult mai multe kilograme în plus. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Sănătate » Ce sunt curele de detoxifiere şi care sunt riscurile la care te poţi expune. Medicii avertizează: "Macină din masa musculară"