Antena Meniu Search
x

Video Cine este românul confirmat cu primul caz de infecţie cu virusul West Nile

Avem primul caz confirmat cu virusul West Nile, în România. O femeie de 48 de ani din Olt a ajuns la spital după o înţepătură de ţânţar. Nu am mai avut de doi ani astfel de cazuri în ţară.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 06.08.2021, 21:00

Vezi și

Femeia de 48 de ani este acum în stare stabilă. Ea a ajuns la spital în data de 30 iulie, cu febră, cefalee, dureri abdominale, greață și vărsături. Simptomele i-au apărut încă din data de 28 iulie, dar a crezut că durerile vor trece cu pastile.

Medicii au bănuit, în primă fază, că au de-a face cu o meningită, dar au trimis şi probe la Insitutul Cantacuzino din capitală. Medicii de acolo au confirmat virusul.

Cum se manifestă infecţia cu virusul West Nile

Infecţia cu virusul West Nile dă febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi chiar erupţii cutanate. În cazurile severe - care afectează cel mai frecvent persoanele de peste 60 de ani cu afecțiuni cronice, cum ar fi cancer, diabet, hipertensiune sau boală renală cronică pot apărea şi alte simptome - rigiditate a gâtului, convulsii, frisoane sau slăbiciune musculară. 

Specialiștii spun că infecția cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătură de țântar. Ultimul caz de infecţie cu West Nile în ţara noastră a fost raportat acum doi ani, când au fost înregistrate 66 de cazuri de infectare și 8 decese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » Cine este românul confirmat cu primul caz de infecţie cu virusul West Nile