Antena Meniu Search
x

Comuna din Dolj unde cei întorși din Italia se plimbă în voie, iar autoritățile își pasează vina

Într-o comună din Dolj, oameni întorşi din Italia se plimbă liniştiţi, deşi ar trebui să stea în autoizolare. Primarul dă vina pe medic că nu le-a întocmit acte celor întorşi din străinatate.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 15.03.2020, 00:42

Vezi și
  • Localnicii ignoră izolarea.
  • Medicii și autoritățile plimbă vina.

Într-o comună din Dolj, oameni întorşi din Italia se plimbă liniştiţi, deşi ar trebui să stea în autoizolare. Primarul dă vina pe medic că nu le-a întocmit acte celor întorşi din străinatate. Medicul, al rândul său, dă vina pe DSP şi spune că oamenii sunt sănătoşi. Cum se pasează vina, vedeţi în acest video.

(Reporter): Ați mai ieșit pe stradă?

(Marian Dincă, localnic întors din Italia): Niciodată nu ies pe stradă. Niciodată.

(Mama bărbatului): Eu am mai ieşit.

(Reporter): Aţi mai ieşit dumneavoastră?

(Mama bărbatului): La o pâine, dar încolo nu!

Marian Dincă spune că stă în izolare deşi l-am găsit, evident, pe uliţă. Tot el spune că a plecat din Italia când în peninsulă coronavirusul ucisese doar cinci oameni. Mama sa îl contrazice.

În realitate, Marian a plecat din Alessandria, cu 48 de ore înainte ca întreaga Italie să fie declarată zonă roşie. Adică în urmă cu şase zile.

Dacă ar fi întârziat puţin pe drum, ar fi fost trimis direct în carantină la intrarea în ţară.

Medicul din Mischii nu le-a spus celor de la DSP de pacientul său. Că nici DSP-ul nu i-a dat echipamente şi nu i-a spus nimic de Marian Dincă.

(Ion Duță, medic de familie): Nu trebuie să am un costum de protecţie, ceva?

(Reporter): Dar v-au instruit de la DSP sau de la prefectură ce aveţi de făcut?

(Ion Duță, medic de familie): Nu, dar nu era acest caz.

(Reporter): Dar avem situația asta în care oamenii ăștia umblă liberi prin comună, ce facem cu ei?

(Ion Duță, medic de familie): Nu umbla, asa se spune!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Medicul dă vina pe DSP Dolj şi spune că nu a fost informat sau instruit cu privire la ce are de făcut. Am încercat şi noi să obţinem un punct de vedere de aici, însă fara succes.

Mai mult de gura primarului decât din convingere, medicul i-a recomandat, totuşi, pacientului să stea în casă. Măcar câteva zile. Tot satul ştie, însă, că omul umblă liber. Şi nici nu ar avea cum să fie altfel. Că ar muri de foame, din moment ce nu e în nicio evidenţă şi nimeni nu îi aduce de mancare.

(Mama lui Marian Dincă): El nu a ieşit nicăieri.

(Reporter): Ştiţi că teoretic ar trebui să rămâneţi în curte. de-asta vă întreb dacă aţi ieşit, a fost nevoie să mai ieşiţi...

(Mama bărbatului): De pâine, atât. Încolo avem.

(Reporter): Dar nu v-a spus medicul să nu ieşiţi din casă, din curte?

(Mama bărbatului): Mi-a zis, dar nu aveam de unde să iau pâine.

Poate pentru unii, amenzile ce ajung şi la 20 de mii de lei pot părea suficiente. Dar în multe cazuri, vorbim de oameni care nu le vor plăti niciodată. Vor ieşi din case şi după ce sunt amendaţi. Pentru că, în ceea ce-i priveşte, consideră că nu există niciun pericol.

MARIAN DINCĂ, localnic întors din Italia: Cum să vă spun, că nu există microbul ăsta. Nu există. Oamenii bătrâni, în vârstă, mor că e natural. E fizic. E omeneşte să moară.

Sâmbătă, la prânz, erau 33 de dosare penale în care 42 de oameni erau cercetaţi că, prin gesturile lor, ne-au pus în pericol pe toţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sanatate » Comuna din Dolj unde cei întorși din Italia se plimbă în voie, iar autoritățile își pasează vina