Antena Meniu Search
x

Video Copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani se pot vaccina, de astăzi, împotriva COVID-19

Copiii cu vârste între 12 și 15 ani se pot vaccina de astăzi împotriva COVID-19. Anunţul a fost făcut Comitetul de Coordonare a Vaccinării, în condiţiile în care maratonul de vaccinare pentru tineri a început cu un eşec. Oficialii s-au dat peste cap să găsească metode care să-i convingă pe tineri să se imunizeze. Au împărţit bilete la teatru, la circ, au înfiinţat centre prin parcuri, biblioteci, chiar şi malluri, dar... fără succes. Ieri a bătut vântul prin toate cabinetele.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 02.06.2021, 08:30

Vezi și

Copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani se pot vaccina, de astăzi, împotriva COVID-19! Imunizarea lor va avea loc în centrul mobil de vaccinare din parcul Lumea Copiilor, unde sunt amenajate două cabinete. Dacă părinţii îşi dau acceptul, copiii între 12 şi 15 ani vor fi imunizaţi cu serul Pfizer, în 2 etape, la un interval de 21 de zile.

Cei care nu vor merge la maratonul vaccinării, pot merge oricând să se imunizeze la cabinetele medicilor de familie sau în centrele de vaccinare, inclusiv în cele de tip drive-trough. 

Rămâne de văzut, însă, dacă adolescenţii vor dori să se vaccineze. Ieri, în a doua zi a maratonului, autorităţile nu i-au convins nici cu bilete la teatru ori la circ.

Ema Schweninger, reporter Observator: Este a doua zi a maratonului adolescenţilor. Toţi tinerii între 16 şi 18 ani erau aşteptaţi să se vaccineze în centrele Pfizer, în parcuri, în mall-uri dar şi la bibliotecă. În Capitală, au fost mobilizate mai multe echipe de medici şi asistenţi şi trimise în parcuri. Suntem în parcul Lumea Copiilor. Aici a fost amenajat un centru special de vaccinare, dar nu a venit niciun tânăr până acum.

Pe acelaşi subiect

Maratonul de vaccinare a adolescenților, în ritm de melc

200 de tineri puteau fi vaccinaţi în cele două cabinete din acest centru mobil. Doar că...

Cristian Radu, coordonator centru de vaccinare: Am stat în jur de două ore şi jumătate în care nu a venit absolut nimeni. 

În condiţiile în care campania de vaccinare bate pasul pe loc, autorităţile încearcă tot felul de metode de convingere. 

Ema Schweninger, reporter Observator: Cine a venit să se vaccineze la centrul drive thru din Piaţa Constituţiei a primit bilete gratuite la teatru, muzeu sau la circ. Numai că la circ trebuie întâi închis centrul de vaccinare şi abia apoi vor fi reluate spectacolele.

Adolescenţii între 16 şi 18 ani au avut prioritate în toate cele 700 de centre Pfizer din ţară.

Deşi mall-urile au fost pline cu tineri, centrele de vaccinare deschise acolo au fost mai mult goale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani se pot vaccina, de astăzi, împotriva COVID-19