Antena Meniu Search
x

Crește incidența cazurilor Covid în Capitală. Rata de infectare de 10 la mia de locuitori a fost depășită

Rata de infectare crește puternic în București. Incidența cazurilor de Covid a ajuns marți dimineața în Capitală la 10,31 la mia de locuitori, potrivit datelor DSP București.

De Veronica Micu la 05.10.2021, 13:26
Bucureştiul a depăşit incidenţa de 10 la mia de locuitori - Mediafax

Luni, incidența în Capitală a fost de 9,64 la mia de locuitori.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în ședință extraordinară, a luat sâmbătă o serie de măsuri care au intrat în vigoare începând cu 3 octombrie, ora 00:00.

Masca de protecție, obligatorie la o rată de incidenţă de peste 6 la mie

În spațiile publice: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție. Este permisă desfășurarea orelor de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura în Municipiul București cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție. Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Crește incidența cazurilor Covid în Capitală. Rata de infectare de 10 la mia de locuitori a fost depășită