Antena Meniu Search
x

Video Creşterea cazurilor Covid, un dezastru pentru ambulanţe. Situaţia este la limită, maşinile nu mai sunt suficiente: "Alergăm tot timpul"

Cu peste zece mii de cazuri noi, ultimele zile au fost un dezastru pentru ambulanţe. În Bucureşti situaţia e deja la limită. Numărul urgenţelor la care sunt solicitate aproape s-a dublat şi maşinile deja nu mai sunt suficiente. Asta în condiţiile în care spitalele sunt deja pline, iar locurile la ATI dispar de la un minut la altul.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 29.09.2021, 19:32

Vezi și

La fiecare cinci minute, o ambulanţă ducea la spital un bolnav de coronavirus, aceasta a fost realitatea din această dimineaţă, în Capitală. În unitatea de la Vitan aproape 60 la sută din intervenţiile zilnice sunt dedicate cazurilor Covid. Peste zece mii de pacienţi s-au infectat în ultimele 24 de ore. 207 oameni au murit. Iar pentru bolnavii de covid, doar cinci paturi de terapie intensivă mai erau libere în toată ţara, trei dintre ele în Bucureşti.

Unităţile de primiri urgenţe sunt arhipline cu bolnavi

La spitalul Floreasca astazi cel puţin 6 7 ambulanţe aşteptau cu pacienţi să intre în unitatea spitalicească. Ambulanţele pot fi blocate chiar şi două ore în curtea spitalului, timp în care nu pot ajunge la alte cazuri. Numărul urgenţelor în ultimele două săptămâni a crescut cu peste 90 la sută.

Medic SMURD: Alergăm tot timpul. Încercăm să răspundem la fel de repede la fiecare caz. Dar la un moment dat se adună şi la noi oboseala

Pe acelaşi subiect

Sunt oameni care s-au testat acasă şi au aşteptat chiar şi o săptămână să vină ambulanţa pentru confirmare oficială sau consult. Întârzie şi rezultatele testelor.

Pacient: Am ieşit pozitiv vineri. La jumătate de oră am sunat la ambulanţă şi am anunţat că am un test pozitiv şi că înţeleg că trebuie să fac un PCR. Nici până astăzi nu am primit rezultatul.

Alice Grasu, directoare SABIF: Toate cazurile au crescut cu 93%. 

Reporter: Intervenţiile la cazurile de COVID19, care a fost creşterea?

Alice Grasu, directoare SABIF:  Pe ultimele 18 zile, 673%. Pentru cazuri de recoltare de probe biologice.

S-a suplimentat personalul medical. Insuficient însă. În Bucureşti pare mai rău decât la începutul pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Creşterea cazurilor Covid, un dezastru pentru ambulanţe. Situaţia este la limită, maşinile nu mai sunt suficiente: "Alergăm tot timpul"