Antena Meniu Search
x

Criza paturilor ATI continuă. O nouă zi fără niciun loc liber în toată țara, pentru bolnavii de Covid

Nici sâmbătă nu există paturi libere la ATI în spitalele din țară, au anunțat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică. 1.593 de locuri la Terapie Intensivă sunt ocupate la nivelul întregii ţări. Situația a fost similară și zilele trecute, cu excepția zilei de vineri, când era disponibil un pat în județul Timiș.

de Redactia Observator

la 09.10.2021, 13:51

bolnavi in terapie intensiva
Criza paturilor ATI continuă. O nouă zi fără niciun loc liber în toată țara, pentru bolnavii de Covid - shutterstock.com / imagine ilustrativă

Potrivit GCS, sâmbătă, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.537 de paturi de ATI destinate pacienților Covid, iar în București sunt avizate de DSP 335 de paturi. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 135 paturi de Terapie Intensivă pentru bolnavii infectați, care sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților depășește capacitatea secțiilor principale.

1.593 de paturi ATI sunt ocupate în toată țara

Autoritățile au anunțat că sâmbătă 1.593 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

„La nivel national cât și la nivelul Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, au transmis reprezentanții GCS.

Conform acestora, se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Criza paturilor ATI continuă. O nouă zi fără niciun loc liber în toată țara, pentru bolnavii de Covid