Antena Meniu Search
x

Cseke Attila, răspuns pentru USR în privinţa certificatului verde obligatoriu: Când au avut Ministerul nu au promovat proiectul

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, i-a criticat pe cei din USR care vor ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru toţi angajaţii, spunând că atunci când au deţinut portofoliul Sănătăţii nu au promovat proiectul.

de Redactia Observator

la 10.11.2021, 15:34

Cseke Attila spune că USR nu a promovat proiectul când a deţinut Ministerul Sănătăţii
Cseke Attila spune că USR nu a promovat proiectul când a deţinut Ministerul Sănătăţii - Hepta

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat, miercuri, comentând solicitările USR referitoare la certificatul verde, că ministrul USR al Sănătăţii nu a promovat proiectul pe vremea când conducea ministerul. ”A veni acum şi a spune – vrem, vrem, vrem - dar când am putut nu am promovat acest proiect, este puţin greşit”, afirmă Cseke Attila.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a fost întrebat, miercuri, despre solicitările USR referitoare la certificatul verde şi a afirmat: ”Eu cred că ar trebui să ne întoarcem pe partea de specialitate. Nu cred că comentariile şi declaraţiile politice ajută”.  

Cseke precizează că proiectul a fost pregătit şi a existat în Ministerul Sănătăţii.  ”Nu a fost promovat de conducerea anterioară a Ministerului Sănătăţii. A veni acum şi a spune – vrem, vrem, vrem - dar când am putut nu am promovat acest proiect legislativ, cred că este puţin greşit”, a mai declarat ministrul interimar.  

USR vrea ca certificatul verde să fie obligatoriu pentru toţi angajaţii

Pe acelaşi subiect

USR a anunţat că va depune amendamente la proiectul care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă. USR vrea ca măsura să se aplice tuturor angajaţilor, fie că sunt de la stat, fie de la privat, precum şi ca aceştia să suporte costurile testării periodice.

USR va cere în Legislativ aplicarea certificatului verde pentru toţi angajaţii, indiferent că lucrează în sistemul public sau cel privat, precum şi suportarea testării periodice de către salariat, după o perioadă tranzitorie de 60 de zile.

"În cele 60 de zile, angajaţii îşi vor putea efectua sau completa schema de vaccinare, iar testarea regulată (de două ori săptămânal) va fi suportată integral din bugetul statului. După finalul perioadei tranzitorii de 60 de zile, angajaţii nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru vaccinare. În caz contrar, testarea periodică va fi suportată din fonduri proprii ale angajatului. În cazul în care un angajat ar refuza testarea periodică din fonduri proprii după perioada tranzitorie, există posibilitatea suspendării contractului de muncă al acestuia", precizează sursa citată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Cseke Attila, răspuns pentru USR în privinţa certificatului verde obligatoriu: Când au avut Ministerul nu au promovat proiectul