Antena Meniu Search
x

Video Cum poţi scăpa de durerile de spate de la statul pe scaun la birou

Durerile de spate par inofensive și normale, dar pot fi și primele semne ale unor probleme de coloană, cum sunt herniile de disc. Se știe deja că acestea apar din cauza unor posturi viciate menținute timp îndelungat. Iar 8 ore pe scaun, la serviciu, nu sunt deloc puține. Putem face însă câte ceva pentru a ne proteja coloana și musculatura spatelui.

de Redactia Observator

la 13.12.2023, 18:29

Vezi și

Trăim în secolul vitezei și al tehnologiei, iar asta înseamnă, paradoxal, că suntem din ce în ce mai sedentari. Mergem cu mașina la job, acasă mai stăm puțin așezați comod, iar la serviciu cel puțin 8 ore pe scaun. Iar pentru coloana vertebrală și musculatura spatelui acesta este un scenariu de coșmar. În plus, de la o postură incorectă și până la dureri insuportabile este doar o chestiune de timp.

Dureri de spate de la statul pe scaun

"Jobul meu presupune statul jos mai mult timp. Cred că partea de lombar, asta a durut cel mai mult", spune o tânără. "De ceva timp, din păcate, mă confrunt cu dureri de spate. În primul rând un beneficiu e că putem lucra de acasă în fiecare vineri, ceea ce pentru mine este un mare avantaj", mărturiseşte o alta.

E drept că angajații mai norocoși pot sta acasă câte o zi în plus. Iar flexibilitatea oferită de angajatori le dă timp să mai treacă și pe la o sală de fitness sau kinetoterapie. Asta nu rezolvă însă complet problema.

Pe acelaşi subiect

"La noi, de exemplu, oamenii nu au un program fix de lucru. Avem vinerea care se lucrează mereu de acasă, iar ori de câte ori este nevoie se poate lucra, de asemenea, de la domiciliu", spune Denisa Agapie, manager. "Promovăm pauzele de 5 sau 10 minute la un interval de o oră, unde angajații se pot recrea", adaugă Răzvan Vlad, HR.

Sfaturile specialiştilor

România rămâne printre codașele Europei când vine vorba despre activitate fizică făcută regulat. 6 din 10 români nu fac sport deloc, şi aproape 15 la sută stau mai mult de 8 ore pe scaun zilnic. Pentru ei, specialiștii au câteva sfaturi.

"Este o greșeală majoră să ne așezăm antebrațele pe birou și apoi să ne ducem cu flexia capului către înainte. Brațele mele trebuie să fie sprijinite pe spătarul scaunului și numai mâinile să fie la nivelul birouluiAr trebui să am un scaun care să nu fie moale sau pur și simplu un fotoliu în care să mă afund. Asta nu face deloc bine coloanei vertebrale", explică Elena Căciulan, kinetoterapeut.

În plus, recomandarea este să ne ridicăm de pe scaun măcar câteva minute la fiecare jumătate de oră. Iar câteva exerciții ușoare, făcute la birou, pot face minuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sanatate » Cum poţi scăpa de durerile de spate de la statul pe scaun la birou